Eduardo Margaretto

Foto: 

Christian G. Espinel
Eduardo Margaretto i Eva Mascarell

Un antologia recull 12 poemes de poetes ebrenques vives

La presentació tindrà lloc dissabte 23 de març, a les 12h, a la Taberna Porxes de la Ràpita
Surtdecasa Ebre
,
19/03/2019
Llibres
El tàndem artístic Eduardo Margaretto/Eva Mascarell continua donant fruits i fent girar la roda creativa. Aquest diumenge a la Ràpita es presentarà el llibre 'Dona Poesia', una antologia de poetes ebrenques vives que neix amb l'impuls de l'associació Mar de fora, en la qual els dos estan involucrats. Aquesta activitat està emmarcada en les activitats del festival Ràpita Poètica que se celebra aquests dies. El recull de 12 poetes ebrenques entre les quals es troben Montse Boldú, Sílvia Panisello, Núria Reverté, Sinta Salvadó o Pili Cugat va acompanyat d'una selecció de fotografies d'Eva Mascarell. Després de 'Versos contra la violència', aquest col·lectiu d'activistes culturals rapitencs, acompanyats també de tota la xarxa creada a través de DiLlums d’Arts al Forn, se centra ara en reivindicar les dones que es dediquen a escriure.
"Com en qualsevol antologia, cada poeta té la seva línia però nosaltres vam intentar buscar poemes que tinguessin un punt d'unió, que moltes vegades és la pròpia geografia i el fet de viure prop del riu"

"La idea d'Eva i meva era fer una antologia que tingués un sentit unitari tant pel que fa als textos com les fotografies", assegura Margaretto. "Pel que fa als poemes, vam decidir fer una col·lecció de poesia del territori", diu. De fet, hi ha més llibres que formen part d'aquesta col·lecció que s'anomena 'L'escrita'. "Nosaltres volem buscar veus noves i per això vam contactar amb la Jove Cambra Internacional, una associació que volia treballar ja un tema de dones. Vam trobar moltes dones que fins i tot al territori no són conegudes i que tenen molta qualitat".

"Com en qualsevol antologia, cada poeta té la seva línia però nosaltres vam intentar buscar poemes que tinguessin un punt d'unió, que moltes vegades és la pròpia geografia i el fet de viure prop del riu", diu Magaretto.

Ara fa tres anys que amb el projecte 'Mot i mirada', l’associació Mar de Fora, formada per Eduardo Margaretto i Eva Mascarell entre d'altres, ha aconseguit fer realitat la intenció de fer visibles els autors i les autores del territori amb un segell editorial propi. Compten amb el suport d'un conjunt de persones que en els darrers tres anys s'han anat trobant en diferents recitals poètics i que s'han convertit en amigues. Després de 'Versos contra la violència', va venir 'Versos de Ocasión' amb els poemes d’Eduardo Margaretto i les fotografies d’Eva Mascarell. 

La presentació de l'antologia tindrà lloc dissabte 23 de març, a les 12h, a la Taberna Porxes de la Ràpita, amb un recital de set de les autores que formen el llibre i l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian. 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar