La gran festa de la carxofa d'Amposta fa divuit anys

Per segon any consecutiu se celebrarà en dissabte, en aquest cas el dia 23 de febrer
Surtdecasa Ebre
,
23/02/2013
Menjar i beure
És època de carxofes rostides, laminades i fregides, arrebossades, amb arròs o amb bacallà. La carxofa és una hortalissa d'hivern que ha marcat d'una manera inescrutable la gastronomia ebrenca. Amposta fa divuit anys que va decidir fer-li un homenatge i, passats els anys, aquesta festa s'ha convertit en un aparador turístic que enguany vol repartir les activitats per tota la ciutat.
 
El Pavelló Firal serà, com ja és costum, el gran temple de la gastronomia i el lloc on s'oferiran les degustacions de plats cuinats amb carxofa de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l'hortalissa amb tot tipus de productes com l'arròs, el bacallà, el foie o el pernil.
 
Els assistents podran fer fins a 8 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros. Si t'apropes a Amposta només a fer un vermut o un tastet abans de dinar, el Celler Vins Andreu Roca i la Cooperativa de Gandesa ofereixen una copa de vi i 2 degustacions si compres un tiquet de 2 euros. I si t'apassiona el marisc, has de saber que l'empresa La Musclera del Delta, amb un tiquet de 3€, oferirà una degustació de 3 ostres més una copa de cava.
 
L’Ajuntament d’Amposta confia repetir l’èxit de la passada edició, en què més de 4.500 persones van passar pel Pavelló Firal que, enguany, torna a fer-se en dissabte “per afavorir que els visitants aprofitin millor el cap de setmana i, si ho volen, es quedin a dormir a la nostra ciutat”, va dir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré.
 
Cal recordar que la Festa de la Carxofa serà el plat fort d'una promoció gastronòmica que tindrà lloc durant tot el mes de març amb les X Jornades Gastronòmiques de la Carxofa on diferents restaurants ofereixen menús amb carxofa.
 
--
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar