Jump to navigation
Divendres
29 març 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
L’Arlequin d’Horta, el temple de la xocolata
Un indret magnífic on agafar forces abans d’anar a caminar als Ports o per recuperar-les tot just després
Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Menjar i beure
La xocolata, considerada com la beguda dels déus per a les civilitzacions precolombines que habitaven a Mesomèrica, va arribar en una versió més endolcida a Europa de la mà dels espanyols, al segle XVI. I els espanyols, que per aquells temps estaven en guerra contra mig continent europeu, van portar aquella substància, negra, fosca i estimulant, fins al territori de l'actual Bèlgica. La guerra de Flandes s'ha acabat ja fa dies, l’idi·li entre Bèlgica i la xocolata encara no.
L’any 2008, la Verònica i en Philippe, belgues flamencs, buscant un lloc tranquil al sud d’Europa per viure-hi, van decidir instal·lar-se a Horta de Sant Joan, emportant-se amb ells des del seu país un bon grapat de receptes “llépoles” per obrir una xocolateria al poble considerat el bressol del cubisme.
La xocolateria Arlequin està situada en un antic hostal, on una part del mur es correspon amb l’antiga muralla medieval d’Horta de Sant Joan. L’indret respira, doncs, història en cadascun dels seus racons. Però no són precisament les pedres el que fa que la gent, majoritàriament jove (o molt jove), vingui per aquí.
Per començar tenim la xocolata espessa, que a l’Arlequin anomenen
xocoltl
, tal i com es coneix en llengua
nahuatl
, la llengua franca de l’imperi asteca, en homenatge a la civilització que va inventar aquesta beguda. Proveu-la mesclada amb nata o licor per suavitzar o ressaltar el gust.
La xocolata aquí també la pots provar en pols mesclada amb el cafè o amb el format de petits bombons artesans en capsetes, que et pots endur a casa, tal i com és típic a les xocolateries de Bèlgica, per sorprendre a algú. Es tracta del producte estrella de l’establiment, segons Philippe i Verònica.
Si no sou gaire fans de la xocolata, no patiu, aquí també trobareu crêpes, gofres, cafès (sense xocolata), una extensa carta de tes i infusions, copes de gelat, batuts, granissats, còctels, entrepans i....el pastís del dia. Si voleu tastar-lo us caldrà ser matiners, ja que es renova cada dia, només se’n fa un, té molt d’èxit i si veniu tard potser ja no en queda.
En definitiva, tant si vius a les Terres de l’Ebre, com si hi estàs de pas i t’apassiona la xocolata, no deixis de visitar aquest indret. Tot i així, una advertència a considerar: Perill extrem de perdre el cap.
Xocolateria Arlequin
Avda. Dels Ports, 3
Horta de Sant Joan
Obert tots els dissabtes, diumenges i festius així com tots els dies durant juliol i agost de les 10 a les 23h.
A
També et pot interessar
Foto:
Surtdecasa
Art i natura
Les 5 intervencions de Els Ports Natura i Art
Foto:
Surtdecasa
Els 6 millors esmorzars de forquilla de les Terres de l'Ebre (II)
Foto:
Jordi Arrufat
Els 6 millors esmorzars de forquilla de les Terres de l'Ebre (I)
Foto:
Cedida
Gastronomia
Els 6 ingredients bàsics a la cuina de Ponent
Foto:
Cedida
Entorn i patrimoni
Què pots fer a Benifallet, cor de les Terres de l’Ebre
Foto:
Anna Zaera
Les cinc sortides de tardor a les Terres de l'Ebre