L’Arlequin d’Horta, el temple de la xocolata

Un indret magnífic on agafar forces abans d’anar a caminar als Ports o per recuperar-les tot just després
Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Menjar i beure

 

La xocolata, considerada com la beguda dels déus per a les civilitzacions precolombines que habitaven a Mesomèrica, va arribar en una versió més endolcida a Europa de la mà dels espanyols, al segle XVI. I els espanyols, que per aquells temps estaven en guerra contra mig continent europeu, van portar aquella substància, negra, fosca i estimulant, fins al territori de l'actual Bèlgica. La guerra de Flandes s'ha acabat ja fa dies, l’idi·li entre Bèlgica i la xocolata encara no.
 
L’any 2008, la Verònica i en Philippe, belgues flamencs, buscant un lloc tranquil al sud d’Europa per viure-hi, van decidir instal·lar-se a Horta de Sant Joan, emportant-se amb ells des del seu país un bon grapat de receptes “llépoles” per obrir una xocolateria al poble considerat el bressol del cubisme.
 
La xocolateria Arlequin està situada en un antic hostal, on una part del mur es correspon amb l’antiga muralla medieval d’Horta de Sant Joan. L’indret respira, doncs, història en cadascun dels seus racons. Però no són precisament les pedres el que fa que la gent, majoritàriament jove (o molt jove), vingui per aquí.
 
Per començar tenim la xocolata espessa, que a l’Arlequin anomenen xocoltl, tal i com es coneix en llengua nahuatl, la llengua franca de l’imperi asteca, en homenatge a la civilització que va inventar aquesta beguda. Proveu-la mesclada amb nata o licor per suavitzar o ressaltar el gust.
 
La xocolata aquí també la pots provar en pols mesclada amb el cafè o amb el format de petits bombons artesans en capsetes, que et pots endur a casa, tal i com és típic a les xocolateries de Bèlgica, per sorprendre a algú. Es tracta del producte estrella de l’establiment, segons Philippe i Verònica.
 
Si no sou gaire fans de la xocolata, no patiu, aquí també trobareu crêpes, gofres, cafès (sense xocolata), una extensa carta de tes i infusions, copes de gelat, batuts, granissats, còctels, entrepans i....el pastís del dia. Si voleu tastar-lo us caldrà ser matiners, ja que es renova cada dia, només se’n fa un, té molt d’èxit i si veniu tard potser ja no en queda.
 
En definitiva, tant si vius a les Terres de l’Ebre, com si hi estàs de pas i t’apassiona la xocolata, no deixis de visitar aquest indret. Tot i així, una advertència a considerar: Perill extrem de perdre el cap.
 
 
 
Xocolateria Arlequin
Avda. Dels Ports, 3
Horta de Sant Joan
Obert tots els dissabtes, diumenges i festius així com tots els dies durant juliol i agost de les 10 a les 23h.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar