El micromecenatge, l’esperança dels creatius

L’etern retorn és el primer grup de les Terres de l’Ebre en apuntar-se a aquesta forma de finançament
Surtdecasa Ebre
,
13/07/2012
Música
És un nou fenomen. En aquest cas, un fenomen de masses que s’ha instal·lat amb força a les Terres de l’Ebre. Potser us sona perquè, en els darrers dies, ha sonat molt la paraula anglesa crowdfounding. Què significa exactament? És un sistema de finançament amb el qual, a partir de la cooperació col·lectiva i normalment través d’Internet, es donen aportacions econòmiques per donar suport a diferents tipus de projectes, normalment projectes vinculats amb la cultura o amb les organitzacions socials. 
 
A les Terres de l’Ebre, els primers en fer ús d’aquest sistema que ja fa anys que s’utiliza als Estats Units, ha estat el grup l’Etern Retorn, una nova formació musical integrada per Josep Bordes (Pepet i marieta) a la veu i la guitarra acústica, Daniel Tejedor (exAmparanoia) a la bateria, Ignasi Palau (Pepet i marieta) al baix i, Cristian Masip (Bratwurst Secret) a la guitarra elèctrica.  L’Etern Retorn és una iniciativa autoproduïda i autogestionada per Josep Bordes. Ell mateix ha fet públic que el cost total del projecte és de 11.000 €. “Estem disposats a invertir tots els nostres estalvis per tirar el projecte endavant, però ens fan falta 3.000€ per acabar de finançar-lo”, va dir en el seu moment. Per això, van utilitzar el sistema Verkami per rebre aportacions econòmiques de la gent. 
 
La particularitat del microfinançament és que els responsables del projecte finançat, a canvi, es comprometen a donar certes recompenses. En aquest cas, la formació l’Etern Retorn s’ha compromés a oferir diferents obsequis en funció de la quantitat donada que van des de la menció especial als agraïments del disc a un concert privat en una casa particular, passant per còpies del CD signades, entrades per als concerts de presentació o l’enviament exclusiu del disc en mp3 abans de la seua publicació.
 
Com es fa? En el sistema Verkami, hi ha 40 dies per fer les aportacions. Si en 40 dies s'aconsegueixen els diners, el projecte tira endavant. Si, pel contrari, no es pot aconseguir la recaptació establerta, els diners no es cobren dels comptes dels donants i el projecte queda aturat.
 
Per tant, si estàs interessat en finançar algun projecte o producte que creus que pot ser atractiu per als microinversors, ja sigui per la seua creativitat com per la seua utilitat, ara tens una nova forma per fer que les idees no es quedin tancades al calaix.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar