Ariadna Caballero
,
11/07/2014
Música

La Colònia actua al castell de Miravet

El grup de ritmes balcànics i mediterranis actuarà el proper 12 de juliol en el marc del festival Mira Rock 2.0
La Colònia

Foto: 

Gerard i Josep Martí
La Colònia
Un festival original en un paratge únic. Les Terres de l'Ebre han vist com aquest estiu patrimoni i art han format un matrimoni perfecte. En aquesta ocasió el castell templer de Miravet, que domina unes vistes amples sobre el riu Ebre, serà el co-protagonista de la vetllada musical 'Mira Rock 2.0' en què tindrà lloc l'actuació del grup de Reus La Colònia, juntament amb els conjunts Relamido's i Papagayo.
'No tenim pressió per vendre més o menys, creiem que així el producte és més sincer'

Aquest projecte liderat pel músic Xavier Ciurans (Gertrudis) i l’Albert Galcerà (Garbuix) ofereix un passeig  pel món balcànic a través de melodies ràpides, pròpies de l’est d’Europa, aplicades a cançons que Ciurans tenia guardades en un calaix. Hem volgut parlar amb en Xavi Ciurans, veu i guitarra, i l'Albert Galcerà, acordió, per conèixer més detalls del projecte.

- Per què La Colònia?
Fa referència a la colònia industrial, som una suma de gent molt diversa, no només músics sinó persones que col·laboren amb La Colònia en altres facetes; des del dissenyador, el qui munta l'atrezzo, un serraller, etc.

- Podem dir que La Colònia neix de la unió d'en Xavi Ciurans i l'Orquestrina Garbuix?
Diguem que hem unit les lletres del Xavi amb l'aire i la música de Garbuix. Vam començar el projecte l'any 2012 i l'estrena va ser a l'abril del 2013 al Teatre Bartrina de Reus. Ara, cada cop ens anem coneixent més i treballem els temes amb posades en comú.

- Com definiríeu el so de La Colònia?
Música mediterrània, aires balcanics, tocs de rumba? Els mateixos instruments són els qui marquen el so de La Colònia. No sóm especialment rumberos, ni fem cúmbia o reggae. Tenim reflexos i pinzellades de cabaret, gypsy, música francesa, balcànica i mediterrània, a vegades amb ritmes àrabs.

- Tinc el vostre primer EP, 'Capítol 1', a les mans i m'he endut una sorpresa! Dins, un sobre? 
Els discos són tots iguals i ni es veuen, volem que la gent sàpiga el que és i, si no es pot col·locar al prestatge de CDs, doncs tampoc passa res! Si un disc el fas només per vendre, malament. El trobareu al SoundCloud, iTunes, Spotify, Amazon i a botigues de proximitat, sobretot del Camp de Tarragona, a la Cooperativa de Falset o en una peixateria del Mercat de Reus, per exemple. Són els mateixos botiguers qui recomanen el disc i qui el compra s'endú un petit detall! Una canya, una copa de vi, una tapa d'olives, etc.

- Suposo que podeu optar per aquest format de venda perquè no teniu discogràfica al darrere.
Ni discogràfica, ni manejament, ho fem tot sumant amb amics i contactes. No tenim pressions de mercat i podem fer el que volem, no tenim pressió per vendre més o menys, creiem que així el producte és més sincer. Tenim temps de tenir cançons fetes, madurar-les, i són cançons més ben pensades, no treus qualsevol cosa, t'ho creus més i tens un control total del que fas.

- Com són els vostres directes?
Fem dos formats de concert molt diferents. L'un en sales i l'altre concerts d'estiu al carrer, en places. Necessitem fer concerts dels dos tipus; en teatres i sales ens hi sentim molt còmodes, però sovint hi ha menys pressupost i costa que surtin els números. Ens estant sortint molts de concerts així, però sobretot, si són cap a Barcelona, anant-hi des de Reus les despeses es disparen. Ho fem perquè ens agrada, però no per perdre-hi diners. Vivim de la música però no de La Colònia, esperem que un dia sí que pugui ser així!

--
Més informació:
www.lacolonia.cat

    

També et pot interessar