Surtdecasa Ebre
,
18/03/2013
Música

Marta Puig (Lyona): “No m'agrada prendre'm el que faig com una feina, no vull avorrir-ho"

L'artista punxarà el dissabte a la nit a Tortosa com a DJ Lyona
Es descriu com una enginyera de contes i de poemes, i ho és. Artista polifacètica com poques, ha aconseguit imprimir un segell molt personal a tots els seus treballs... Romàntica, naïf, tendra i màgica, així és ella, igual que la seua obra. Ha escrit i realitzat videoclips de Love of lesbian, The New Raemon, Anna Roig i L'Ombre de ton chien o Los seis días, però lluny de considerar-se una estrella, confessa que encara no pot viure del que fa. Com el seu univers artístic és tan infinit, com el primer videoclip que va dirigir, Universos Infinitos (Love of lesbian), aquest dissabte 1 de desembre ens deleitarà com a DJ Lyona amb una sessió musical amb hits de l'escena indie dels vuitanta i noranta a Casa Maso, a Tortosa.
 
- Ets realitzadora, dissenyadora, cantant... Una artista multidisciplinar en tota regla. Consideres que ets de les que has convertit les teves aficions en professió? 
Suposo que sí, de fet, encara ara moltes coses de les que faig les considero un hobby. No m'agrada prendre-m'ho com una feina, ni tenir una rutina, no vull avorrir-ho.
 
- Quins records tens del teu primer videoclip?
Va ser un rodatge molt important per a mi. Feia 3 anys que havia acabat d'estudiar cine i estava una mica desil·lusionada, havia perdut les ganes de rodar. Fer aquell videoclip em va tornar a fer estimar el cine.
 
- Quan et passen la lletra i la música d'un tema, en què t'inspires per fer el videoclip?
Tanco els ulls i l'escolto. Em deixo portar per les imatges que m'evoca... I d'aquelles imatges intento crear una història.
 
- Has aconseguit un segell molt personal. Quin és el secret per aconseguir tanta autenticitat?
Doncs no ho sé, penso que tots tenim el nostre punt de vista i el nostre estil, jo simplement em deixo portar.
 
- Podries explicar-nos la bonica història del teu nom artístic per als ebrencs que la desconeixen?
Doncs resulta que, treballant a Sicília, vaig conèixer un noi italià, i ens vam enamorar, però els dos teníem parella en aquell moment i vam decidir que, si mai estàvem solters, ens trobaríem a mig camí dels dos. I mig camí era Lyon. En aquells moments, jo em vaig obrir un compte de fotolog i m'havia de posar un nickname, aleshores se'm va acudir posar-me Lyona perquè, si mai ell buscava a internet Lyon, potser em podria arribar a trobar. Cal dir, però, que mai he estat a Lyon i mai he tornat a saber res d'ell.
 
- Què aconsellaries a les persones que estan començant en el món de l'art i encara no poden viure de la seva feina?
Que s'ha de tenir molta paciència i invertir molt de temps. Jo, de fet, encara no he aconseguit viure del que m'agrada. Els videoclips normalment els faig per amor a l'art, però sí que puc dir que fer videoclips m'ha obert les portes a altres feines amb les que vaig sobrevivint!
 
- Estàs treballant amb una tortosina (Anna Hierro) al nou clip que dirigeixes per a The New Raemon. Ens pots avançar alguna cosa?
Serà un videoclip rodat en super8 a diferents punts del Montseny, amb dues protagonistes: l'Anna i l'Alba Pujol.
 
- Quan ens sorpendràs amb una pel·lícula signada per Lyona?
M'agradaria que fos aviat, però ho veig difícil. Necessito tenir temps per poder escriure-la i preparar-la.
 
- Quins nous projectes tens entre mans actualment?
Estic treballant amb les projeccions d'un musical que s'estrenarà al Teatre Nacional, escrit i dirigit per Marc Rosich, interpretat per Beth Rodergas i amb música de Guille Milkyway (La Casa Azul).
 
- Quins són els teus grups musicals preferits en aquests moments?
The Vaccines, Nudozurdo i Beach House.
 
- Quines cançons recomanaries per fer l'amor?
Mil espejos de Nudozurdo i This is hardcore de Pulp.
 
- Tenint en compte això, amb què ens faràs ballar dissabte, Dj Lyona?
Hehehehehe... Doncs posaré bastant pop dels 90's: Blur, Pulp, New Order, Depeche Mode… I grups més actuals com The Vaccines, Grises, Two door cinema club, etc…
 
  

També et pot interessar