Del Far de Sant Sebastià fins a la Platja de Tamariu. L'essència de la Costa Brava

28/07/2017
Platja de Tamariu

Avui us proposo una petita ruta pels amants del mar i les caletes encisadores ara que és estiu i sempre convida a fer una remulladeta. Farem una ruta des del Far de Sant Sebastià al terme municipal de Palafrugell, fins a la bonica platja de Tamariu. Pels que no heu estat mai al far de Sant Sebastià la sola visita a aquest edifici emblemàtic, construït el 1851 i encara avui en actiu, ja val la pena. Si alguna nit heu passejat per la zona de Calella de Palafrugell o Llafranc potser haureu vist la llum que desprèn per guiar els pescadors i altres embarcacions que fan ruta en la foscor de la nit. Des del far hi ha unes vistes espectaculars de tot l'entorn marítim i de Llafranc al fons.

El far de Sant Sebastià

La nostra ruta comença a pocs metres de l'edifici del far, a l'ermita de Sant Sebastià de la Guarda. Al costat mateix de l'ermita hi trobareu les restes del poblat ibèric que porta el mateix nom i que data d'entre el segles V i I a.C. Us hi podreu passejar tranquil.lament mentre aneu llegint els cartells descriptius del jaciment.

A partir d'aquí començarem la ruta. És una ruta senzilleta d'unes dues hores de durada i amb algun canvi de desnivell ja que anem passant per algunes cales que són a nivell de mar, entre elles la Cala Pedrosa. L'avantatge d'aquesta ruta és que quan estigueu cansats només heu de parar i fer un bany en alguna de les fantàstiques cales que aneu trobant. Quan arribeu a Tamariu teniu l'opció de prendre alguna cosa en qualsevol de les terrasses que hi ha davant del mar, on podreu gaudir d'unes vistes fantàstiques de la Costa Brava.

La Cala Pedrosa

Vistes de les cales des del camí

 

Per fer aquesta ruta teniu dues opcions. O bé quan arribeu a Tamariu tornar endarrere desfent el camí o si aneu amb dos vehicles en podeu deixar un a la sortida i l'altre a l'arribada, així quan arribeu a Tamariu no caldrà que torneu endarrere pel mateix camí. Espero que la gaudiu!

 

Enllaç a wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18824847

 

Com arribar-hi?

Per arribar al Far de Sant Sebastià heu d'anar fins a Palafrugell. Una vegada hi arribeu heu d'anar direcció a Tamariu per la carretera GIV-6542. Només arribar a Palafrugell ja trobareu indicacions cap al far però a vegades són una mica confuses. Una vegada heu sortit de Palafrugell per la GIV-6542 heu d'anar continuant sempre recte. Arribareu a un trencant que a la dreta us indica Llafranc i recte cap a Tamariu i el Far de Sant Sebastià.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.