Passejant pels Aiguamolls de l'Empordà

23/11/2016
Pit-roig
Us agraden els animals? Doncs aquesta ruta és per vosaltres. Aquesta vegada anirem a fer un tomb pels aiguamolls de l'Empordà un espai privilegiat per a l'observació de tota mena d'aus, des d'ànecs coll verds fins a mallerengues, cigonyes i la resta d'animals que hi habiten amb tota llibertat. Els aiguamolls de l'Empordà es troben situats entre els rius Muga i el Fluvià entre Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries. És un espai protegit de gairebé 5.000 hectàrees que ocupa diferents ecosistemes, des d'aiguamolls d'aigua dolça; fins els més salins a tocar del mar. La ruta que us proposo és molt fàcil i planera pensada per a tota la família, fins i tot pels més menuts ja que es pot fer perfectament amb un cotxet.
El recorregut comença al centre d'informació d'El Cortalet a on us informaran de les diferents rutes possibles i de tot el que podreu veure al parc. Això sí, si voleu gaudir bé d'aquesta experiència us recomano portar uns prismàtics, ja que per poder observar els ocells amb comoditat des dels aguaits els necessitareu ( si cal podreu llogar-los al centre d'informació).
 
Rampa d'accés a l'aguait
 
Interior d'un aguait
 
L'itinerari que us he marcat és molt senzill i va travessant el parc seguint els diferents observatoris des d'on podreu veure els ocells, ànecs i altres animals que tranquil·lament fan la seva en els estanys que hi ha. Realment és una experiència fantàstica ja que tot l'itinerari transcorre enmig de prats i zones humides, envoltades d'arbres i canyissars. Des de qualsevol punt del camí podreu veure unes vistes fantàstiques de la plana de l'Empordà i dels diferents espais naturals de la zona. La ruta que farem va des d'El Cortalet fins a l'observatori de les torres del Mas Matà, un lloc privilegiat per veure  l'Empordà i les muntanyes que l'envolten a vista d'ocell. La durada del trajecte és d'unes 2 hores i mitja caminant tranquil·lament. Espero que la gaudiu!
 
Us deixo l'enllaç de Wikiloc que poder seguir el recorregut:
             
Els estanys dels aiguamolls
 
Com arribar-hi

El trencant per arribar als aiguamolls de l'Empordà es troba a la carretera que va de Sant Pere Pescador a Castelló d'Empúries. Així que hi podeu anar des de qualsevol d'aquestes dues poblacions. A mig camí entre els dos pobles ja veureu un indicador que us marca el desviament cap als aiguamolls. És molt senzill d'arribar-hi i la carretera està asfaltada fins al pàrquing de l'entrada del parc.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.