,
23/11/2016
Rutes
Pit-roig

Passejant pels Aiguamolls de l'Empordà

Us agraden els animals? Doncs aquesta ruta és per vosaltres. Aquesta vegada anirem a fer un tomb pels aiguamolls de l'Empordà un espai privilegiat per a l'observació de tota mena d'aus, des d'ànecs coll verds fins a mallerengues, cigonyes i la resta d'animals que hi habiten amb tota llibertat. Els aiguamolls de l'Empordà es troben situats entre els rius Muga i el Fluvià entre Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries. És un espai protegit de gairebé 5.000 hectàrees que ocupa diferents ecosistemes, des d'aiguamolls d'aigua dolça; fins els més salins a tocar del mar. La ruta que us proposo és molt fàcil i planera pensada per a tota la família, fins i tot pels més menuts ja que es pot fer perfectament amb un cotxet.
El recorregut comença al centre d'informació d'El Cortalet a on us informaran de les diferents rutes possibles i de tot el que podreu veure al parc. Això sí, si voleu gaudir bé d'aquesta experiència us recomano portar uns prismàtics, ja que per poder observar els ocells amb comoditat des dels aguaits els necessitareu ( si cal podreu llogar-los al centre d'informació).
 
Rampa d'accés a l'aguait
 
Interior d'un aguait
 
L'itinerari que us he marcat és molt senzill i va travessant el parc seguint els diferents observatoris des d'on podreu veure els ocells, ànecs i altres animals que tranquil·lament fan la seva en els estanys que hi ha. Realment és una experiència fantàstica ja que tot l'itinerari transcorre enmig de prats i zones humides, envoltades d'arbres i canyissars. Des de qualsevol punt del camí podreu veure unes vistes fantàstiques de la plana de l'Empordà i dels diferents espais naturals de la zona. La ruta que farem va des d'El Cortalet fins a l'observatori de les torres del Mas Matà, un lloc privilegiat per veure  l'Empordà i les muntanyes que l'envolten a vista d'ocell. La durada del trajecte és d'unes 2 hores i mitja caminant tranquil·lament. Espero que la gaudiu!
 
Us deixo l'enllaç de Wikiloc que poder seguir el recorregut:
             
Els estanys dels aiguamolls
 
Com arribar-hi

El trencant per arribar als aiguamolls de l'Empordà es troba a la carretera que va de Sant Pere Pescador a Castelló d'Empúries. Així que hi podeu anar des de qualsevol d'aquestes dues poblacions. A mig camí entre els dos pobles ja veureu un indicador que us marca el desviament cap als aiguamolls. És molt senzill d'arribar-hi i la carretera està asfaltada fins al pàrquing de l'entrada del parc.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Rubèn Collelldemont i sóc de Girona malgrat que he passat, i encara hi passo, mitja vida a l'Empordà, concretament en un poblet del Baix Empordà que es diu Tor. Des de petit que he voltat arreu amb els meus pares i això ha fet despertar en mi les ganes de conèixer i descobrir nous indrets interessants, curiosos i sobretot amb encant. És per això que he volgut crear aquest blog des d'on aniré penjant rutes per l'Empordà, per compartir tots els indrets fantàstics que tenim en aquesta terra. Espero que les gaudiu! Som-hi!

31/10/2020
Després d’un llarg parèntesis us torno a proposar noves rutes per l'empordà. Aquesta vegada tornarem a la prehistòria per visitar uns petits jaciments arqueològics a on hi trobarem inscultures gravades a les pedres.
21/08/2017
Avui us convido a deixar volar la imaginació en el sentit més literal de la frase. Anirem a visitar l'antic camp d'aviació republicà de Canet de la Tallada, entre Verges i Torroella de Montgrí.
28/07/2017
Avui us proposo una petita ruta pels amants del mar i les caletes encisadores ara que és estiu i sempre convida a fer una remulladeta.
11/06/2017
Ara que comença l'estiu i la calor apreta us proposo una petita ruta però molt interessant.
06/03/2017
Avui tornarem a anar fins a la frontera amb l'estat francès aquesta vegada,però, passarem per l'antiga Via Augusta que ens portarà fins a tocar del Castell de Bellaguarda just a sobre d'El Pertús, seguint el Coll de Panissars qu
18/01/2017
Avui us convido a caminar per la història i no només metafòricament sinó també físicament recorrent un tros de l'antic camí d'Empúries que ens portarà del bonic poble medieval de Canapost fins a les antigues pedreres dels Clot
23/12/2016
Avui ens enfilarem pel massís de l'Albera fins a arribar a la frontera amb França.