Festival Inund'Art

Foto: 

Cedida

Les 5 idees per tornar a començar a Girona

Activitats culturals, sortides a la natura i la millor gastronomia de tardor
Surtdecasa Girona
,
28/09/2020
Entorn
Cada any té la seva peculiaritat, però aquest 2020 segueix presentant-se carregat de singularitats que, de ben segur, no són les que esperàvem. Evadir-nos de tot plegat i carregar energies per començar un nou curs és gaire bé necessari i imprescindible. Per aquest motiu hem preparat un grapat de propostes per desconnectar i tornar a la càrrega amb més empenta, ho podem fer aquí, al nostre entorn més proper, a Girona!


1. Festival de Cinema de Girona, quan el cinema inunda la ciutat

Amb la necessitat de compartir les seves cracions artístiques, els gironins van arrencar el Festival de Cinema de Girona el 1989, des d’aleshores ja han sumat força edicions i enguany, del 3 al 7 de novembre, celebren el 32è certamen, en què ja es compta amb 500 films agrupats en 68 sessions. Durant el festival hi ha espai per la projecció de les pel·lícules, així com pel debat, els contactes, els intercanvis, però també pels espectacles, la música i les celebracions. En aquesta ocasió la mostra obre amb una selecció de curts creats per dones i n’homenatja la seva figura des dels diversos vessants.
> Més informació2. Càntut o el recuperar les cançons que cantàvem de petits
Corria l’any 2012 quan Albert Massip creava el blog de 'Cançons i músiques dels avis' amb l’objectiu d’aplegar en una gravació les cançons que aquests ens cantaven. Anys més tard, i amb la iniciativa de Francesc Viladiu aquesta idea es convertia en un cançoner en línia i després en un festival. A dia d’avui, el Càntut recull i dinamitza el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines, ho fa en un cançoner en línia i un festival anual que se celebra a Cassà de la Selva, serà aquest novembre.
> Més informació 

  • imatge de control 1per1

 


3. Dibuixos que es fan missatge

Wäwä és el nom artístic de l’Alba Falgarona, il·lustradora figuerenca autora de personatges com l’Oxi per la Petita Casa de Cultura, de grans murals, de portades de discs, llibres, bosses de roba… Els colors i el traç defineixen la seva obra que ara s’exposa a la Casa de Cultura de Girona  sota el nom ‘Il·lustramons’. Un dels aspectes que Wäwä posa en valor a les seves obres és la importància de preservar el medi ambient, una temàtica ben actual i que aconsegueix que arribi d’una manera amable a l’espectador.4. El batec del Sismògraf s’ha ajornat, però mai s’ha aturat
El que va néixer per apropar el món del moviment i, especialment, el de la dansa al públic, ha anat agafant forma edició rere edició per esdevenir l’epicentre de la dansa a Catalunya, amb una vessant de mercat i una de festa de la dansa. Amb el Sismògraf es propicia un espai perquè professionals i creadors es trobin i la dansa s’expandeixi a les programacions culturals de les ciutats i, alhora, el públic conegui tots els formats en què s’explressa el moviment. Serà fins el 29 de novembre.
> Més informació5. Art & Gavarres, quan el paisatge es transforma en art
Les obres efímeres de l’Art & Gavarres tornen i s’escampen pels diversos municipis de la zona. Girona, la Bisbal d’Empordà, Cassà de la Selva, Llagostera, Mont-ras, Celrà i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura són els escenaris on el festival posa l’art a disposició del paisatge des del 5 de setembre i fins a finals d'any. Es tracta doncs de canviar la nostra mirada del paisatge a través de l’art com a eina per a reflexionar-hi. Els artistes convidats creen les obres als espais lliures i amb els materials que els envolten. L’obra roman al seu lloc fins que el pas del temps decideix esborrar-les. A la web del festival trobareu un sistema de geolocalització per trobar el punt exacte de cada obra.
> Més informació

 

A

També et pot interessar