Joana Gomila

Foto: 

Cedida
Joana Gomila actuarà a la Fira Mediterrània 2020

Les 5 idees per tornar a començar al Centre de Catalunya

Arts escèniques, música, territori i la millor gastronomia de tardor
Surtdecasa Centre
,
29/09/2020
Entorn
Endinsar-te en el passat per canviar el present, aquest és un dels reptes de la tardor del 2020 al Centre de Catalunya. A través de la cultura de la vinya, d’espècies silvestres oblidades, de sostenibilitat o de música d’arrel i jazz, la nova estació no atura l’activitat cultural i gastronòmica. Des de Surtdecasa et fem algunes propostes per engegar el curs. 

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic presentarà un nou disc a la Fira Mediterrània | Foto: Cedida
1. Viu l’art i la música d’arrel
Al cor de Catalunya, quan arriba la tardor, posen el focus en la cultura popular i tradicional amb la celebració de la Fira Mediterrània de Manresa, que enguany arriba a la seva 23a edició. Del 13 al 18 d’octubre la capital del Bages reunirà una gran varietat d'arts escèniques i música d’arrel. Entre els artistes destacats de la graella d’aquest 2020 trobem les actuacions de la manacorina Joana Gomila, on hi presentarà l’últim treball, 'Paradís' (Bubota Discos, 2020), Arnau Obiols amb Magí Serra, Les Anxovetes, Marala o Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. 
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Tocats de Lletra
Manresa és l’epicentre del Tocats De Lletra, que enguany arriba ja a la seva 14a. edició. Recitals d’art, teatre entorn de la poesia, música, una exposició que commemora el centenari del naixement de Joan Perucho… Tots ells s’apleguen en un programa farcit de popostes amb base a les lletres. Com no podia ser d’una altra manera, el Tocats De Lletra s’ha adaptat a la realitat que vivim i ho fa amb la presentació de les propostes també a través de la seva web, amb 30 càpsules poètiques, activitats online i actes que es podran seguir en streaming, a partir del 20 d’octubre.
> Més informació

 

El músic Àlex Cassanyes té la 'Carta Blanca a...' de l'Estival de Jazz 2020 | Foto: Cedida
3. Fes-te expert en jazz
De principis d’estiu, a inicis de tardor. L’Estival de Jazz canvia de dates en motiu de la pandèmia i situa la seva programació jazzística del 9 al 24 d’octubre. La vuitena edició de la cita igualadina, omplirà la regió de jazz, tant veterà com emergent. Comptarà amb les actuacions de músics com el duet igualadí Gèls amb el també igualadí Jaume Llombart; el trio Doin’ The Thing, que per primera vegada unirà forces amb la cantant Carme Canela; el saxofonista nord-amerixà Bill Mc Henry; així com amb Àlex Cassanyes, a qui enguany se li ha atorgat la ‘Carta Blanca a…’.
> Més informació

 


4. Més jazz reformulat i adaptat, a Vic
La 22a edició de l’Alhambra Festival Jazz Vic canviarà d’ubicació i de format per adaptar-se a la situació excepcional provocada per la Covid-19. En tres dies i a l’exterior de l’Atlàntida de Vic, el Festival oferirà una dotzena d’actuacions al voltant de les noves tendències del jazz i les  músiques improvisades, amb un cartell que inclou noms com Xavi Torres, Raynald  Colom, Los Aurora, la Marató Underpool o Sergi Sirvent i David Viñolas, entre d’altres.
> Més informació

 

 L'espectacle 'L'origen' de Psicoproject en moviment forma part de la programació del Festival Test. | Foto: Cedida
5. Obre els ulls a l'art no convencional
De tots els llenguatges artístics i amb l'objectiu de viure els espectacles amb la màxima intensitat. El Festival Test de la xarxa Testimoni Escènic es repartirà els mesos d'octubre i novembre per municipis com Sallent, Navàs, Gironella, Artés o Navarcles, entre altres, per oferir espectacles de curta durada, en espais reduïts i poc convencionals. Companyies com Colectivo Las Twins, Psicoproject en moviment, Imprevist Teatre, Els Semis o La Quebra són algunes de les que passaran pels escenaris d'aquesta proposta de tardor.
> Més informació

 

A

També et pot interessar