Circ

Foto: 

Cedida

Les 5 idees per tornar a començar als Pirineus

Activitats culturals, sortides a la natura i la millor gastronomia de tardor
Surtdecasa Pirineus
,
28/09/2020
Entorn
Cada any té la seva peculiaritat, però aquest 2020 segueix presentant-se carregat de singularitats que, de ben segur, no són les que esperàvem. Evadir-nos de tot plegat i carregar energies per començar un nou curs és gaire bé necessari i imprescindible. Per aquest motiu hem preparat un grapat de propostes per desconnectar i tornar a la càrrega amb més empenta, ho podem fer aquí, al nostre entorn més proper, al Pirineu!

1. Sort, un poble de circ
L'iniciativa ‘Pobles de Circ’ coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) pretén reforçar un circuit estable municipal per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició duent, aquest 2020, espectacles i tallers a municipis petits. En concret, a quatre pobles de menys de 10.000 habitants d’arreu del territori català: Sort, Bellver de la Cerdanya, Ulldemolins i Prats de Lluçanès.  En aquest cas, Sort tindrà una programació molt interessant aquesta tardor per acostar als veïns exhibicions d’espectacles de circ.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Festival de Música de Tardor
Arriba la 22a edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu, un dels certàmens musicals més importants dels que se celebren cada any arreu del país. Representa, alhora, la perseverança sostinguda en el temps d’una proposta musical que també ho és de reivindicació patrimonial, que va començar fa vint-i-dos anys i que enguany, davant el moment d’excepcionalitat, reforça encara més el concepte local per excel·lència de la proximitat, ja que aquesta edició ofereix un conjunt de tretze concerts distribuïts per deu comarques i tretze municipis, amb organistes que procedeixen principalment de Catalunya. 
> Més informació

3. Esbaiola't Tardor
Esbaiola't Tardor, una programació quadrimestral d’arts escèniques pensada per a la població de les Valls d’Àneu i del Pallars Sobirà. Sense poder celebrar l'Esbaiola't 2020, la comarca perd l'única programació que tenia d’arts escèniques professionals fora de les festes majors de les diferents poblacions. Per això, es crea aquesta programació, per evitar la desconnexió cultural de la ciutadania i al mateix temps crear un espai de vincle entre l’edició 2019 i la del 2021. L’Esbaiola’t de Tardor canvia alguns paràmetres del festival per tal de fer-lo compatible amb les mesures de seguretat de la Covid-19, ja que no és pensat com a reclam turístic, sinó que és una programació pensada per al territori, per a fer xarxa i cohesió social.
> Més informació

 


4. Temporada teatral a Tremp
La regidoria de cultura reprograma els espectacles previstos a La Lira a la primavera amb una tardor plena de teatre del bo. Entre les propostes trobem el concert 'Elogiant Charles Chaplin''Breach' de la companyia Sam Noise; l'espectacle de clown del Tortell Poltrona 'Què bèstia!' o l'espectacle de circ i dansa 'Ataràxia' de la companyia Ntlades, una proposta on les dones membres de la companyia pallaresa meravellen el públic amb el seu domini de diferents disciplines del circ com les teles acrobàtiques, la corda i la lira.
> Més informació

 


5. Rutes pel principals estanys
Les seves aigües són fredes, fins i tot a l'estiu, però reflecteixen muntanyes, boscos i el vol dels rapinyaires. Us proposem un viatge fins allà on naixen els rius i d'on brollen les aigües subterrànies; quatre excursions per estanys pirinencs a través de boscos, tarteres i camins plens d'història. Convé saber que en aquests estanys no està permès el bany, ja que es troben en espais protegits amb una gran riquesa de fauna i vegetació. Així doncs, deixeu les ulleres de bussejar i agafeu els prismàtics, comencem!
> Més informació

 

A

També et pot interessar