Jump to navigation
La jornada s’inicia amb un sopar a la fresca amb vista al monestir de fons. La proposta culinària consta de receptes inspirades en el passat medieval del monestir, en els productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i en les receptes burgeses de principi del segle XX que la família del pintor Ramon Casas hauria pogut degustar un vespre d’estiu qualsevol, entre les quals hi ha readaptacions d'elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.
Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajuda a descobrir-los amb els 5 sentits: a partir d’unes suggestives videoinstal·lacions la Rosita, la cuinera de la família Casas, ens farà passejar pels racons més significatius del monestir i descobrir-ne el seu encant. Petites degustacions i olors acompanyaran la visita i les explicacions del guia i els records de la cuinera.
El viatge arranca als jardins de l'absis i al celler, del segle XIV i que durant segles, va guardar un dels fruits de la terra més preuats: el vi vermell, però també, bótes de 'Claret de picapoll' i 'Blanc de llàgrima', algunes de les varietats que es donen a conèixer per explicar la importància de la viticultura a la comarca del Bages i com aquesta va arribar a ser la major productora de Catalunya al segle XVIII.
El recorregut segueix amb explicacions sobre la vida de la burguesia i els seus costums. El visitant passejarà pels jardins, el claustre, el refetor, la sala del campanar, el menjador de la casa d'estiueig de la família Casas i l'església, per descobrir com era viure un estiu a Món Sant Benet.
Pack de Sopar + visita especial: 48€ (adults) | 24€ (nens de 5 a 12 anys)
Possibilitat de realitzar les activitats de manera independent:
Visita especial: 20€ (adults) | 10€ (nens de 5 a 12 anys)
Sopar: 35€ per persona
Venda d'entrades, aquí.