,
02/09/2015
Noves tecnologies
Imatge de: http://www.torange-es.com/Objects/Information-technology/adicci%C3%B3n-la-computadora-19229.html

Estàs enganxat/enganxada a Internet?

L'estiu i sobretot les vacances ens permeten desconnectar del dia a dia i trencar amb la rutina. Aquests tòpics cobren més importància avui en dia en l'era de la tecnologia i d'Internet. Vivim immersos entre els dispositius electrònics i els seus usos: e-mails, whatsapp, fotografies, xarxes socials, comunicació... Per això, les vacances (aquells afortunats que en podem fer) ens permeten desconnectar de totes les eines i viure "allilberats" en certa mesura o de manera total. 

El setembre, el mes de retorn per excel·lència (tot i que hi ha uns pocs que es quan comencen a gaudir dels dies festius), permet fer balanç de l'ús i abús d'Internet.Estàs enganxat o enganxada a Internet?  No pots viure sense dispositius electrònics ni xarxes socials? Claus per descobrir-ho:

  • Segons els estudis, un usuari mira de mitjana 150 vegades la pantalla del mòbil. Quants cops mires tu la teva pantalla del mòbil? Intenta no sobrepassar aquesta mitjana per no convertir-te en un adicte. 
  • Estàs obsessionat amb el Whatsapp i et preocupa revisar el doble check i si els altres han vist els teus missatges i no han contestat? Revisa la teva actitut.
  • Creus que et truquen al mòbil vàries vegades al dia, però realment aquest no ha sonat? S'anomena "vibració fantasma".
  • Necessites revisar continuament les xarxes socials i diaris per estar actualitzat al segon? 

Si totes les respostes són afirmatives, comença a preocupar-te per a la teva addicció. I si encara tens algun dubte, aquí tens un test que podràs completar. 

A més, també pots comptar amb algunes aplicaciones per descobrir el teu nivell d'adicció. 

  • Faceup: l'app calcula el grau d'adicció a Internet mitjançant un test. També inclou el joc "Phone Stack" per jugar amb els amics i saber qui ha sigut el primer en toca el mòbil en una reunió. Aplicació de pagament. Disponible a Google Play i iTunes
  • Breakfree: l'aplicació és com un espia, controla les vegades que encens l'smartphone, el temps que passes xatejant, parlant, navegant... i t'envia missatges per informar-te. Disposa d'una versió gratuïta i una altra de pagament amb més funcions. 
  • Checky: aquesta aplicació compta el número de vegades que mires el teu telèfon mòbil. És gratuïta tant per iPhone com per Android

Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones pateix trastorns de conducta relacionats amb les noves adiccions, és a dir, quan l'afició interfereix en la vida diària i es converteix en una obsessió. Cal diferenciar l'ús de l'abús i sobretot, assegurar-nos que no es converteixi en una addicció pels més joves i inexperts. 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.