Blogs:

Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social media'?

21/01/2019
Les funcions del Community Manager són diferents del Social Media Strategist

Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
Quins són aquests professionals que han d'integrar l'equip de 'social media'?

 1. Creador de continguts
  Articula, crea i genera tot el que es pot fer amb un contingut, el seu treball és fonamental, generar informació d'interès, que capti l'atenció de l'audiència al qual volem arribar és el seu paper principal, és el que vela perquè els continguts que la marca publica en les seves diferents formes estiguin adequadament exposats i explicats.
 2. Social Media Strategist
  Defineix l'estratègia de la marca a seguir a les xarxes socials. Crea plans de crisi i reputació i dona les instruccions al Community Manager per portar a terme el pla.
 3. Community Manager
  S'encarrega de gestionar i dinamitzar les xarxes socials. És l'enllaç entre l'empresa i l'audiència i ha de fer arribar la filosofia de la marca i del producte o servei als seguidors.
 4. Analista d'estadístiques
  Les estadístiques ens indiquen molta informació. Quines publicacions agraden, quines no, a quins seguidors... no té sentit fer accions socials si no consultem les estadístiques, on disposem de les informacions més importants.
 5. Dissenyador
  Plasma les estratègies i idees en l'art per a muntar en xarxes socials, és el que dissenya i estructura les imatges, s'encarrega de mantenir una línia de disseny per a identificar a la marca.

El dia a dia de moltes empreses és que l'equip de 'social media' està integrat per una única persona. Un professional que sovint també s'encarrega de la comunicació offline de l'empresa. Per tant, aquesta persona és responsable de la comunicació interna, la comunicació externa, gestionar les xarxes socials, crear l'estratègia de 'social media' i altres tasques més. Aquest professional divideix el seu temps en totes aquestes responsabilitats i intenta arribar a tots els aspectes. Però com hem dit al principi, si una empresa vol definir i apostar per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.