,
21/01/2019
Noves tecnologies
Les funcions del Community Manager són diferents del Social Media Strategist

Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social media'?

Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
Quins són aquests professionals que han d'integrar l'equip de 'social media'?

  1. Creador de continguts
    Articula, crea i genera tot el que es pot fer amb un contingut, el seu treball és fonamental, generar informació d'interès, que capti l'atenció de l'audiència al qual volem arribar és el seu paper principal, és el que vela perquè els continguts que la marca publica en les seves diferents formes estiguin adequadament exposats i explicats.
  2. Social Media Strategist
    Defineix l'estratègia de la marca a seguir a les xarxes socials. Crea plans de crisi i reputació i dona les instruccions al Community Manager per portar a terme el pla.
  3. Community Manager
    S'encarrega de gestionar i dinamitzar les xarxes socials. És l'enllaç entre l'empresa i l'audiència i ha de fer arribar la filosofia de la marca i del producte o servei als seguidors.
  4. Analista d'estadístiques
    Les estadístiques ens indiquen molta informació. Quines publicacions agraden, quines no, a quins seguidors... no té sentit fer accions socials si no consultem les estadístiques, on disposem de les informacions més importants.
  5. Dissenyador
    Plasma les estratègies i idees en l'art per a muntar en xarxes socials, és el que dissenya i estructura les imatges, s'encarrega de mantenir una línia de disseny per a identificar a la marca.

El dia a dia de moltes empreses és que l'equip de 'social media' està integrat per una única persona. Un professional que sovint també s'encarrega de la comunicació offline de l'empresa. Per tant, aquesta persona és responsable de la comunicació interna, la comunicació externa, gestionar les xarxes socials, crear l'estratègia de 'social media' i altres tasques més. Aquest professional divideix el seu temps en totes aquestes responsabilitats i intenta arribar a tots els aspectes. Però com hem dit al principi, si una empresa vol definir i apostar per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.