,
23/09/2018
Noves tecnologies
ImageCreator - http://www.imagecreator.co.uk/

La tornada a l'escola amb Instagram

El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat. Per això, la primera entrada porta per títol 'La tornada a l'escola amb Instagram'.

Instagram és la xarxa social de moda.

La xarxa ha superat els 300 milions d'usuaris, des de l’2010 en què Kevin Systrom i Mike Krieger van posar-la en marxa amb l'objectiu de crear imatges i vídeos amb els seus filtres i marcs poder-les compartir amb els teus amics seguidors. En el seu inici, Instagram va ser dissenyada exclusivament per a iPhone i els seus germans iPad i iPod. En veure la reacció del públic a principis del 2012 es va publicar una versió per Android.

El contingut visual és ara el rei. Instagram ha sabut aprofitar molt bé aquest punt fort i ens ha convertit a tots els usuaris en fotògrafs principiants. Un altre dels punts forts és la disponibilitat immediata, gràcies a l’aplicació als mòbils. Un aspecte que ha potenciat al màxim mitjançant Stories.  

"Amb Instagram Stories, no t’has de preocupar-te per publicar contingut en excés. Per contra, pots compartir tot el que vulguis al llarg del dia i ser tan creatiu com vulguis".

Fantàstic, llibertat total.

Però els usuaris sempre volent més i diferenciar-se. Per això, apareixen noves eines per editar les fotografies.

Collages fotogràfics

Existeixen moltes eines per poder retocar les nostres fotografies. Què aporten aquests retocs? Convertir-les en úniques i distingir-nos de la resta, oferint el nostre segell propi.

  • Fotor: et permet retocar el color general de la fotografia i també destacar-ne alguns elements, el que es coneix com Color Splash. La seva funcionalitat és molt fàcil. Selecciones la fotografia, marques quina zona vols destacar amb Color Splash, combines amb altres efectes i ja pots guardar la imatge.
  • Collage Maker: aplicació del 2018 que permet fer collages de fotografies i edició amb filtres, etiquetes, texts... i el més important, gratuïta.
  • Snapseed: és una completa i avançada eina d'edició fotogràfica per a dispositius Android. Snapseed permet manipular els contrastos, il·luminació, tonalitat i saturació mitjançant corbes que modifiquem amb el dit sobre la imatge, això ofereix molta més flexibilitat i detall a l'hora d'editar una fotografia a escala professional.

  •  
  •  

 

 

 

Etiquetes més populars

Per si no en tenim prou, també hem de ser creatius amb les etiquetes (hashtags) que acompanyen les nostres imatges.  Com aconseguir-ho?

  • Instatag: on descobriràs les etiquetes més populars, amb les que aconseguiràs més seguidors, més m'agrada...
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.