,
04/01/2021
Noves tecnologies
Fotografia de Pixabay

Actualització amb 5 perfils - Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social media'?

Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social media'?

24 mesos més tard és el moment d'actualitzar la informació i incloure nous professionals que haurien d'integrar un equip de social media. En el primer article, vaig parlar del creador de continguts, el social media strategist, el community manager, l'analista d'estadístiques i el dissenyador. Ara proposo 5 perfils que també poden completar el nostre equip de 'social media'.

  1. Expert en SEO: un professional que sigui expert en aplicar SEO a les xarxes socials. Perquè tot ajuda a posicionar-nos des de els textos fins a les imatges i és molt important seleccinoar les "etiquetes i paraules claus" adequades. 
  2. Curador de continguts: un professional que s'encarrega de selccionar i organitzar la informació clau, que posteriorment es traspassarà al community manager perquè en faci difusió.
  3. Copywriter: un professional que s'encarrega de la creació dels continguts, ha de comptar amb una alta capacitat lingüística per exposar els valors de la marca amb continguts persuassius.
  4. Programador web: un professional que s'encarrega de la programació de la pàgina web. Tot i que existeixen certs programes que ens faciliten la feina, com Wordpress, la veritat és que si volem oferir un web amb un disseny propi i atractiu, necessitem un programador web.
  5. Especialista en publicitat: un professional que ha de conèixer a fons les plataformes de xarxes socials i posseir una excel·lent capacitat per a administrar pressupostos. Determina, supervisa i afina els anuncis per a maximitzar els resultats de les despeses en publicitat.

Evidentment, només les grans empreses compten amb equips tan complets i amb perfils tan específics, que permeten fer un treball molt acurat. En la majoria del casos, els equips de social media estan formats per una, dues o tres persones que s'han d'encarregar de totes les gestions, sense una especialització definida. En aquests casos és molt important que aquests professionals comptin amb eines que els ajuden en les seves tasques. Per exemple, Hootsuite o Metricool per a programar a xarxes socials, Canva pel disseny d'imatges o Google Analytics per a revisar les analítiques.

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.