Jump to navigation
1. La tecnologia per reconstruir la prehistòriaEls xiquets saben millor que ningú que la tecnologia és part de la nostra vida quotidiana. En aquesta ocasió, una APP es posa al servei de la reconstrucció de la història de l'art llevantí. E-Art és una aplicació de realitat augmentada que permet visualitzar amb un smartphone o tablet - tant Android com iOS -, les pictografies ubicades als Abrics de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona. Aquesta activitat, que es fa sota la tutela d'un guia, permet al visitant capturar les imatges existents in situ i l'APP destaca els elements amb colors més llampants i ofereix una informació contextual i complementària a la vivència de la visita guiada. Els xiquets quedaran molt sorpresos al descobrir com vivien els homes prehistòrics, els personatges místics que hi apareixen, les estratègies de caça, els tipus de vestimenta, etc. A més, les visites a la plana del Montsià des dels Abrics són espectaculars i una bona manera de fer una excursió curteta i molt gratificant!
2. Les costums de la vida al DeltaSabeu que hi ha un Delta pensat per als més petits? Amb explicacions i experiències a mida on els menuts podran conèixer la història del pirata de les salines Xeic Tu Xic Mano, veure aus fascinants com els flamencs i practicar activitats tradicionals úniques del Delta de l’Ebre com tirar el rall o navegar amb pontona. Aquesta nova visita familiar està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l'entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d'aquest espai. A part d'aquesta sortida, també hi ha la possibilitat de descobrir els diferents espais del centre per entendre i gaudir de la màgia del Delta de l’Ebre. La recreació de les salines, el gran muntatge audiovisual de l’Espai Delta, la vista panoràmica des del Mirador 360º o la divertida navegació amb les barques de perxar són algunes de les experiències que es poden viure amb aquesta visita!
3. Observant el cel i la terraMolts xiquets queden embadalits mirant el cel. Què hi ha allà dalt? Per què gira el nostre planeta? Tenim sort perquè l'Observatori de l’Ebre ens permet apropar-nos a tots aquests misteris que tant fascinen a grans i petits. Fundat l'any 1904, està situat al municipi de Roquetes i té com a objectius prioritaris la recerca, l’observació i la divulgació científica. Amb les visites guiades podreu descobrir els pavellons centenaris de l'Observatori, veure-hi els interessants instruments que contenen, actuals i històrics, conèixer la recerca que s'hi fa i veure les taques solars amb el celòstat! I és que en aquests edificis envoltats de pins es realitzen observacions solars, meteorològiques, sísmiques, magnètiques i ionosfèriques. Unes dades internacionals que estan disponibles per la comunitat científica de tot el món!4. Viure en una cova?Molt a prop de Benifallet es troba un conjunt espeleològic que demostra la formació de les coves i els cicles de l'evolució d'aquestes formacions rocoses. El conformen 6 coves: la de les Meravelles, la dels Dos, l’Avenç del Sifó, la d’en Marigot, l’Avenç del Cataclisme i la de l’Aumediella Gran. Les dues úniques coves que actualment es poden visitar són la Cova de les Meravelles i la Cova del Dos, les dues sorprenents i excepcionals per la seva bellesa. A la primera, hi trobarem troballes arquològiques del Neolític, que ens apropa al món de la geologia. És una cova que podem visitar perfectament amb nens i és molt recomanable, ja que aquests entren de cop i volta en un món sota terra que ni tan sols es podien imaginar. Es tracta d’una cova amb formacions increïbles i estranyes que té un recorregut total de 510 metres. Estalactites i estalagmites, columnes, banderes, colades, macarrons, gours, excèntriques formacions variades que no ens deixen indiferents i que sorprenen a grans i petits. I tots ens preguntem: com pot ser que la naturalesa pugui crear quelcom tan bonic?