Jump to navigation
El coworking es basa en un concepte senzill, un espai de treball compartit per diferents professionals. La idea és compartir despeses bàsiques (llum, aigua, internet...) i formar part d'una comunitat que està oberta a intercanviar idees, projectes, coneixements, en resum, a col·laborar. D'aquesta manera, el coworking ofereix una solució per al problema de l'aïllament laboral al treballar en casa. Per tant, no es tracta tant d'un espai com un viver d'empreses o centre de negocis, sinó d'un espai per compartir i col·laborar.
Ponent compta amb diferents coworkings:
A Cervera existeix el CNS Coworking, un espai comú que t'ofereix despatxos individuals i adaptables al projecte professional o empresarial. Va néixer el 2009 i el 2014, el concepte d’espai comú de treball (coworking) evoluciona amb la trobada dins de CNS COWORKING de Roser Segura, advocada, Jaume Moya, procurador, Sílvia Sarri, psicòloga, i Núria Codina, arquitecta. Amb el propòsit de projecció exterior de les seves capacitats professionals i, alhora, un lligam a la ciutat (Cervera) i la comarca (la Segarra), juntament amb una voluntat d’incidir socialment, aportant les respectives capacitats de treball com un granet de sorra als esforços de justícia i equilibri social, es configuren com el germen que crea el projecte CONSCIENTS.
Per la seva part, Golmés, al Pla d'Urgell, compta amb Centre de negocis i Coworking E-Lleida, un espai de 2.000 m2, també l'objectiu de llogar oficines i compartir serveis, així com facilitar la col·laboració entre les empreses establertes.
Un dels més recents és Coworking Alfarràs. "Coworking Alfarràs vol oferir un espai interdisciplinari, on cada professional i emprenedor pugui intercanviar sinergies i compartir les seves experiències per afrontar un conjunt de projectes i idees, tant en l'àmbit individual com a col·lectiu." Disposa de zones comunes, despatxos compartits, sales de reunions... i espais pròpis per cada professional o equip. A més, Coworking Alfarràs neix com a coworking rural per potenciar el treball a les zones rurals i impulsar l’economia amb nous professionals i emprenedors, tant amb recursos propis com amb ajuts de la Unió Europea (projecte LEADER). Riba-roja d’Ebre, va ser el primer coworking rural de Catalunya el 2013 i li han seguit nou més. Coworking Alfarràs és un més al conjunt de pobles de coworkings rurals a Catalunya.
Emprenedors a Coworking Alfarràs:
Rafael Rodríguez Jiménez: el primer coworker a llogar una taula compartida a sala Coworking d'Alfarràs. En Rafael, és Graduat en humanitats per la UOC, Màster en gestió cultural i és guia turístic del poble d'Alfarràs.
Multimediacreativity, dirigida per Joana Arnó, ha estat una altra empresa que s'ha ubicat al Coworking alfarràs. Multimediacreativity realitza tot tipus de projectes multimèdia, disseny gràfic, disseny i programació web, newsletters i butlletins de notícies, màrqueting, projectes fotogràfics per empreses i particulars, etc.
Agrosolucions 2.0, empresa digirida per Àfrica Peitx, una emprenedora que també s'ha ubicat a Coworking Alfarràs. Agrosolucions realitza assessorament integral i personalitzat tot tipus de tràmits agraris i explotacions porcines (subvencions, pacs, manteniment registres, plans de dejeccions i desinfeccions ramaderes, etc.)
En resum, sorgeixen diferents propostes per facilitar la incorporació d'emprenedors i petits empresaris a llocs de treball col·laboratius i per potenciar el treball també en zones rurals.
Més informació sobre el coworking rural: El Periódico de Catalunya
Més de deu pobles rurals en tota Catalunya ja estan creant nous espais “COWORKING“, per injectar i impulsar l’economia amb nous professionals i emprenedors, tant amb recursos propis com amb ajuts de la Unió Europea (projecte LEADER).
A més a més, aquesta nova forma de treball col·laboratiu fa que molts professionals s’uneixin al moviment anomenat “Nómadas Digitales“, una nova xarxa que dona impuls a les estances de treball en zones rurals.
- See more at: http://coworkingalfarras.com/buscar-nuevos-tipos-de-clientes/#sthash.GhPck5Bn.dpuf
Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació!