Els omega-3, quines funcions tenen a part de reduir el colesterol?
Ara que és època de barbacoes, menjars a l’aire lliure amb els amics i sopars de germanor de Festes Majors perquè no aprofitar per a fer una Sardinada a la brasa?
Quins beneficis nutricionals en traurem d’aquesta Sardinada?
Avui entrarem a parlar dels famosos Omega-3. Aquells Àcids Grassos Poliinsaturats que coneixem gràcies als anuncis televisius i que ens recorden que hem de cuidar el nostre cor.
Com ja saps la Sardina és un peix blau, igual que el salmó i el verat, rics en greixos poliinsaturats. Entre altres nutrients en destaquem les vitamines A, D, E, B1 i B12 i minerals com el Calci, el Magnesi, el Ferro i el Iode.
Fem una passada ràpida en el món dels Omega-3:
- Formen part de les membranes cel·lulars i participen en la formació de neurones i de la retina durant la gestació i la lactància.
- Tenen efectes antiinflamatoris que ens poden ajudar en situacions com l’artritis reumatoide i ens ajuden a regular els nivells de colesterol LDL (el que coneixem com a “colesterol dolent”) i paral·lelament poden tenir un efecte protector o preventiu per a evitar una possible trombosis.
Altres aliments que ens aporten omega-3 a part dels peixos blaus són les llavors de lli i les nous.
Vols saber-ne més? Contacta a mi a través de info@dietaporter.com
Em dic Laia Mosella, nascuda a Oliana i de la quinta del 80. Al 2001 vaig acabar els meus estudis en Nutrició Humana i Dietètica i des de llavors m’he dedicat al món de la Nutrició i l’Alimentació en tot el seu ventall, des de la nutrició esportiva fins a la reeducació alimentària. Actualment formo part de l’equip de Diet à Porter. Espero que els meus posts us agradin, a partir d’ara sóc la dietista del surt de casa Ponent i estic a la disposició de totes les vostres suggerències!
- 1 of 2
- següent ›