L’alimentació durant l’embaràs

12/05/2015

Durant l’embaràs l’alimentació de la mare guanya importància ja que els requeriments d’energia, proteïnes, vitamines (A, grup B, C, D, E, K) i minerals (Calci, Fòsfor, Ferro, Iode i Magnesi) es modifiquen notablement.

Tenim l’objectiu de cobrir les necessitats de la mare, les demandes del fetus pel seu creixement, fer front al part de manera òptima i preparar a la mare per la futura lactància materna.

M’he de preocupar pels quilos que pujo de pes? L’augment de pes varia en cada dona en funció del pes de partida. Per exemple, una noia que té un pes correcte per la seva alçada està recomanat augmentar entre 11,5kg i 16 kg, en canvi, una noia que parteix d’un sobrepès o obesitat caldrà controlar el pes ja que es recomana augmentar entre uns 7kg i uns 11,5kg.

D’aquests 12-13 kg de mitja que la mare guanya durant l’embaràs estan repartits de la següent manera: aproximadament uns 3,4kg són el fetus i la resta 9,2kg són líquid amniòtic (800g), placenta (650g), líquid extracel·lular i altres teixits (5100g),úter i mames (1400g) i sang (1250g).

Com he d’estructurar el meu dia a dia en quan a alimentació?

A l’esmorzar, al mig matí i al berenar han d’estar presents: Els làctics, els cereals i la fruita.

En el ressopó els làctics i la fruita. 

Pel que fa al dinar i al sopar cal introduir la verdura i l’amanida, els cereals (pasta, arròs, patata o el pa), els aliments proteics (carns, peixos, ous, llegums o fruits secs), els olis i greixos i la fruita.

Recorda beure aigua i sobretot cuida't i deixa't cuidar

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.