Astènia primaveral

Amb l’arribada de la primavera, tot i la càrrega d’energia positiva que ens transmeten les hores de llum és possible que aparegui un cansament general, una sensació de debilitat que anomenem astènia primaveral.

Les recomanacions generals per a trobar-se bé són: dormir bé, respectant les hores de son, fer exercici físic de forma moderada i alimentar-se bé.

Alimentar-se bé vol dir:

- Beure suficient aigua per estar ben hidratats, entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia.
- Menjar 3 peces de fruita al dia i dos cops verdura i/o amanida per assegurar les vitamines i els minerals que el nostre cos necessita.
- Esmorzar correctament: fruita, làctic i cereal com pot ser un entrepà.
- No saltar-se cap menjada, fer sempre el mig mati i el berenar.
- Fer el dinar i el sopar molt equilibrats: Una porció d’amanida o verdura, acompanyats de la pasta, l’arròs o la patata i una porció de carn, peix o ous. De postres fruita o làctic. Si vols menjar llegums, us ho recomano, dos cops per setmana. Acompanya’ls d’una amanida i una fruita de postres.

No hi ha excusa per a no estar actiu, cuida’t l’alimentació i gaudeix de l’entorn. Surt a caminar per veure els ametllers florits i els camps verds, el sol de la primavera és la nostra dosis de vitamina D!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Laia Mosella, nascuda a Oliana i de la quinta del 80. Al 2001 vaig acabar els meus estudis en Nutrició Humana i Dietètica i des de llavors m’he dedicat al món de la Nutrició i l’Alimentació en tot el seu ventall, des de la nutrició esportiva fins a la reeducació alimentària. Actualment formo part de l’equip de Diet à Porter. Espero que els meus posts us agradin, a partir d’ara sóc la dietista del surt de casa Ponent i estic a la disposició de totes les vostres suggerències!

29/10/2015
Fa uns dies que només es parla d’aquesta notícia:  “La OMS confirma que la carn processada és cancerígena”.
09/09/2015
Després d’uns anys introduint l’alimentació complementària mitjançant purés i triturats de diferents textures i segons un calendari estipulat, ara la tendència és que el nadó sigui ell mateix qui agafi l’aliment i se’l posi a la boca.
29/06/2015
Acabes de ser mare?
12/05/2015
Durant l’embaràs l’alimentació de la mare guanya importància ja que els requeriments d’energia, proteïnes, vitamines (A, grup B, C, D, E, K) i minerals (Calci, Fòsfor, Ferro, Iode i Magnesi) es modifiquen notablement. Tenim l’objectiu de cobrir les necessitats de la mare, les demandes del fetus pel seu creixement, fer front al part de manera òptima i preparar a la mare per la futura lactància materna.
30/03/2015
Amb l’arribada de la primavera, tot i la càrrega d’energia positiva que ens transmeten les hores de llum és possible que aparegui un cansament general, una sensació de debilitat que anomenem astènia primaveral.
26/02/2015
Cansats que els petits de casa no vulguin verdura, peix, fruita o algun altre aliment? Els teus fills són dels que surten de casa sense esmorzar? Si estàs en aquesta situació és el moment de canviar els costums que tenim a casa.
21/01/2015
Hi ha diferents factors que afavoreixen a agafar pes durant l’hivern, tot i que no serveixen d’excusa per a deixar-nos, els hàbits saludables no tenen estacions, i  el cuidar-se és un concepte on no pot haver-hi discontinuïtat.