Menjar en família, la millor opció pels nostres fills

Cansats que els petits de casa no vulguin verdura, peix, fruita o algun altre aliment? Els teus fills són dels que surten de casa sense esmorzar? Si estàs en aquesta situació és el moment de canviar els costums que tenim a casa.

Adquirir uns hàbits alimentaris saludables és un bon objectiu per evitar a la llarga problemes de salut com l’obesitat.

Els nens aprenen per imitació, els encanta repetir el que fan els adults. Serà molt difícil que un nen mengi un plat de mongeta tendra amb patata si mentrestant la resta de la família sopa pa amb tomàquet i embotit.

Què podem fer perquè els nostres fills tinguin una alimentació sana i equilibrada? Doncs la resposta és senzilla: que tota la família mengi el mateix i fer presentacions divertides i variades. Hem d’intentar seure tots a taula el màxim de vegades durant el dia i sempre que sigui possible.

L’esmorzar és el primer àpat de dia, és bàsic, aixecar-se amb temps i esmorzar tots junts. Si la gestió matinal és complicada és important que vegin que tu també esmorzes i que és el primer que fas en només aixecar-te. En quan al mig matí i berenar els agafa en horari escolar, ho tenim controlat, recorda oferir-los entrepans fets a casa i fruita.

L’estructura del dinar i del sopar hauria de ser igual per a tota la família: oferir verdures diferents cada dia i cuinar-les en tots els formats: bullits, planxa, vapor, inclús algun arrebossat (de forma esporàdica)... El mateix farem amb les carns, els peixos, les fruites, els làctics... i recorda que la base del dinar i del sopar serà la pasta, l’arròs, la patata i la llegum sense descuidar les verdures i hortalisses, les carns i els peixos i els postres.

Que ells col•laborin a fer el sopar, és també un recurs que pot ajudar-te a que mengin més a gust allò que han fet ells. Sempre els surt boníssim!

Conclusió: si vols que els teus fill mengin fruita, primer menja’n tu. Tu ets el millor exemple. Els pares sou la referència que ells tenen, aprofita-ho i fes tot el que a ells els convé: rentat les mans i les dents perquè així ells també ho faran i esforça’t a menjar de tot i variat.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Laia Mosella, nascuda a Oliana i de la quinta del 80. Al 2001 vaig acabar els meus estudis en Nutrició Humana i Dietètica i des de llavors m’he dedicat al món de la Nutrició i l’Alimentació en tot el seu ventall, des de la nutrició esportiva fins a la reeducació alimentària. Actualment formo part de l’equip de Diet à Porter. Espero que els meus posts us agradin, a partir d’ara sóc la dietista del surt de casa Ponent i estic a la disposició de totes les vostres suggerències!

29/10/2015
Fa uns dies que només es parla d’aquesta notícia:  “La OMS confirma que la carn processada és cancerígena”.
09/09/2015
Després d’uns anys introduint l’alimentació complementària mitjançant purés i triturats de diferents textures i segons un calendari estipulat, ara la tendència és que el nadó sigui ell mateix qui agafi l’aliment i se’l posi a la boca.
29/06/2015
Acabes de ser mare?
12/05/2015
Durant l’embaràs l’alimentació de la mare guanya importància ja que els requeriments d’energia, proteïnes, vitamines (A, grup B, C, D, E, K) i minerals (Calci, Fòsfor, Ferro, Iode i Magnesi) es modifiquen notablement. Tenim l’objectiu de cobrir les necessitats de la mare, les demandes del fetus pel seu creixement, fer front al part de manera òptima i preparar a la mare per la futura lactància materna.
30/03/2015
Amb l’arribada de la primavera, tot i la càrrega d’energia positiva que ens transmeten les hores de llum és possible que aparegui un cansament general, una sensació de debilitat que anomenem astènia primaveral.
26/02/2015
Cansats que els petits de casa no vulguin verdura, peix, fruita o algun altre aliment? Els teus fills són dels que surten de casa sense esmorzar? Si estàs en aquesta situació és el moment de canviar els costums que tenim a casa.
21/01/2015
Hi ha diferents factors que afavoreixen a agafar pes durant l’hivern, tot i que no serveixen d’excusa per a deixar-nos, els hàbits saludables no tenen estacions, i  el cuidar-se és un concepte on no pot haver-hi discontinuïtat.