Goretti Martínez
,
25/03/2019
Arts

‘PRiMe! Live Show’: Et-Co* es despulla en un documental

La banda baixpenedesenca ha volgut deixar constància, en aquest documental de Nando Caballero, del treball que els artistes independents han de fer per mostrar la seva obra

Foto: 

Carles Fortuny
Un any després del llançament de l'àlbum PRiMe! i de la gira de presentació, la banda del Baix Penedès Et-Co* presenta el documental ‘PRiMe! Live Show’. El treball audiovisual explica com es va gestar la performance que la banda va idear per a la presentació de l'àlbum. El film, dirigit per Nando Caballero (La Produktiva Films), fa un recorregut que aborda des de la preparació de la performance fins a l'estrena. Recull assaigs, entrevistes i converses amb els músics i col·laboradors de la banda, com els artistes locals de la Porta de Fusta i el roquetenc Conde Poveda, responsable del videoart. En paraules dels músics, ‘PRiMe! Live Show neix “per ser el reflex de l'ardu treball que els artistes independents han de fer per a poder mostrar la seva obra”.
"Amb 'PRiMe! Live Show' ens hem pogut veure des d'un punt de vista extern"

El proper divendres 29 de març, a les 19h, al Centre Cívic Cinema Iris de Calafell, s’estrena ‘PRiMe! Live Show’. El documental de Nando Caballero (La Produktiva Films) és un treball honest que despulla Et-Co* per compartir amb el públic els seus somnis i els seus neguits i, sobretot, el treball intens que suposa per als artistes independents poder mostrar la seva obra. El documental ofereix també un retrat fidel d'una banda contemporània, “amb un significat que va molt més allà del musical, per a aconseguir una dimensió personal i filosòfica”. A més de la projecció del documental, que dura 37 minuts, Et-Co* interpretarà durant l’estrena alguns temes en format acústic, acompanyats de la dansa de Patrizia Barbieri.
Hem demanat a la Sonia Linares (veu i guitarra acústica), al David Chueca (guitarra), al Mariano Valera (percussió) i a l’Antonio León (baix) que ens expliquin més detalls sobre el projecte.

- D'on va sortir la idea de fer aquest documental?
Volíem registrar el procés creatiu de treballar amb altres disciplines artístiques i deixar constància, no del resultat, sinó del procés: de l'immens treball que hi ha al darrere, sobretot tenint en compte que va ser tot auto gestionat.

- Què és el que volíeu transmetre?
Volíem deixar constància de la reflexió que tenim sobre el món actual híper tecnificat i de la consegüent crítica al sistema del nou ordre mundial. Volíem fer el documental perquè la performance que aborda és l'extensió natural del nostre segon àlbum PRiMe!, però en la seva màxima expressió, afegint arts visuals, dansa i teatre a la música. Compactant així el significat des d'altres perspectives.

- Com definiríeu l'estil del documental?
És un documental molt proper, un diari de bord. Busca la naturalitat sense un objectiu tècnic comercial.

Et-Co* PRIMe! Live Show - Teaser from La Produktiva Films on Vimeo.

- Us ha sorprès el resultat?
Sí, molt positivament. Reflecteix les ganes i la intenció de l'obra. El Nando Caballero, amb la seva naturalitat, es colava amb la seva càmera en el nostre dia a dia, i per això ens sembla molt fidel a la realitat. Ens hem pogut veure des d'un punt de vista extern.

- Quin recorregut voldríeu que tingués aquest treball?
Ens agradaria presentar-lo a diferents festivals internacionals de documentals. Voldríem que promogués la cultura de la creació independent, d'artistes amb certa filosofia implícita.

- Teniu altres projectes entre mans?
Doncs ara mateix estem capficats en la creació artística del següent treball discogràfic. I, també, alhora, en el disseny de l'estratègia de màrqueting i planificació de la pròxima etapa. La intenció que arribi més lluny que PRiMe!

 

Més informació: 

Web Et-Co*

També et pot interessar