Jump to navigation
Poder visitar Nova York o Tòquio ajagut al sofà de casa, fer un viatge pel sistema solar escoltant la banda sonora de “2001 una odissea espacial” o què els teus fills puguin experimentar com es vivia durant l'època dels dinosaures. Tot això és possible gràcies a la realitat virtual i a un preu prou econòmic!
La realitat virtual va néixer a finals dels anys 80 amb la finalitat de recrear virtualment llocs físics i poder-hi interactuar. Actualment la realitat virtual ha evolucionat a passos de gegant, de les línies poligonals dels primers entorns s'ha arribat a uns entorns gairebé perfectes. Mitjançant unes ulleres que incorporen una pantalla gràfica, un sistema operatiu i un processador, l'usuari pot capbussar-se en un món o escenari, diferent al que en aquell moment està present.
Però segurament molts de vosaltres deveu estar pensant que unes ulleres de realitat virtual són molt cares. El preu de mercat és bastant variat. Les Oculus Rift, una de les ulleres de realitat virtual més conegudes, tenen un preu de comanda de 599$. Les Avegant, amb un disseny realment profitós, es venen a partir de 699$. I les Sulon Cortex, que actualment les estan dissenyant de nou, es venien per uns 499$.
Com veieu tots aquests preus són un pèl elevats. Tot i així alguns fabricants han pensat com reduir el preu de les ulleres de realitat virtual perquè tothom en pugui gaudir. I de tant pensar, han ideat un sistema prou curiós: aprofitar el mateix telèfon mòbil de l'usuari i fabricar una muntura mes senzilla per poder-hi col·locar el propi telèfon intel·ligent.
Algunes muntures són ginys sorprenents. D'altres permeten que puguis imprimir en 3D la muntura de les ulleres. I per últim n'hi ha que venen muntures d'ulleres de realitat virtual fetes amb cartró. De muntures de cartró n'hi han moltes i per fer aquesta entrada al blog n'he comprat una per 6 euros.
El procés de muntatge de les ulleres és molt senzill i gens complicat. Un cop tingueu feta les ulleres podreu descarregar aplicacions de realitat virtual. Heu de tenir en compte que el vostre telèfon mòbil ha de tenir:
Algunes de les aplicacions de realitat virtual que es troben al Play Store de Google són les següents:
Ull! Sobretot, no utilitzeu la realitat virtual si:
Tampoc és recomenable pels menors de 8 anys.
La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.