,
15/02/2016
Noves tecnologies
Jurassic VR és una aplicació de realitat virtual on podreu viatjar al passat
Foto:
Jurassic VR

Surt de casa virtualment!

Poder visitar Nova York o Tòquio ajagut al sofà de casa, fer un viatge pel sistema solar escoltant la banda sonora de “2001 una odissea espacial” o què els teus fills puguin experimentar com es vivia durant l'època dels dinosaures. Tot això és possible gràcies a la realitat virtual i a un preu prou econòmic!

La realitat virtual va néixer a finals dels anys 80 amb la finalitat de recrear virtualment llocs físics i poder-hi interactuar. Actualment la realitat virtual ha evolucionat a passos de gegant, de les línies poligonals dels primers entorns s'ha arribat a uns entorns gairebé perfectes. Mitjançant unes ulleres que incorporen una pantalla gràfica, un sistema operatiu i un processador, l'usuari pot capbussar-se en un món o escenari, diferent al que en aquell moment està present.

Però segurament molts de vosaltres deveu estar pensant que unes ulleres de realitat virtual són molt cares. El preu de mercat és bastant variat. Les Oculus Rift, una de les ulleres de realitat virtual més conegudes, tenen un preu de comanda de 599$. Les Avegant, amb un disseny realment profitós, es venen a partir de 699$. I les Sulon Cortex, que actualment les estan dissenyant de nou, es venien per uns 499$.

Les ulleres Avegant són realment sorprenents, sobretot pel disseny.

Com veieu tots aquests preus són un pèl elevats. Tot i així alguns fabricants han pensat com reduir el preu de les ulleres de realitat virtual perquè tothom en pugui gaudir. I de tant pensar, han ideat un sistema prou curiós: aprofitar el mateix telèfon mòbil de l'usuari i fabricar una muntura mes senzilla per poder-hi col·locar el propi telèfon intel·ligent.

Les Google Cardboard permeten afegir el telèfon mòbil

Algunes muntures són ginys sorprenents. D'altres permeten que puguis imprimir en 3D la muntura de les ulleres. I per últim n'hi ha que venen muntures d'ulleres de realitat virtual fetes amb cartró. De muntures de cartró n'hi han moltes i per fer aquesta entrada al blog n'he comprat una per 6 euros.

El procés de construcció d'unes ulleres de realitat virtual de cartró, és molt senzill.

El procés de muntatge de les ulleres és molt senzill i gens complicat. Un cop tingueu feta les ulleres podreu descarregar aplicacions de realitat virtual. Heu de tenir en compte que el vostre telèfon mòbil ha de tenir:

  • Acceleròmetre (xip del telèfon mòbil que permet mesurar acceleracions).
  • Giroscopi (xip del telèfon mòbil que mesura la orientació de l'espai)
  • Una pantalla superior o igual a 5”.

Algunes de les aplicacions de realitat virtual que es troben al Play Store de Google són les següents:

  • Titans of space: és una aplicació de realitat virtual que simula que esteu dins una capsul·la espacial i comenceu a fer un viatge per tot el sistema solar. Explica tots els planetes i altres curiositats realment sorprenents.
  • Google Cardboard: és una aplicació llançadora d'altres aplicacions de realitat virtual i de la marca Google. Una de les més sorprenents és la versió de Google Earth per realitat virtual. Preparats per visitar altres llocs del planeta?
  • Fish Schooling: amb aquesta aplicació podreu nedar sota un oceà ple de peixos i altres animals marins.
  • Jurassic VR: aquesta aplicació és un viatge a l'època dels dinosaures. Fins i tot, podreu pujar sobre un Lesothosaurus, un dinosaure petit i molt ràpid, i experimentar com es movia a una velocitat sorprenent.

Amb Titans of Space podreu viatjar per tot el sistema solar

Ull! Sobretot, no utilitzeu la realitat virtual si:

  • utilitzeu un marcapassos.
  • patiu algun trastorn d'epilèpsia o altres patologies del sistema nerviós.

Tampoc és recomenable pels menors de 8 anys.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.

31/01/2017
Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res!
17/10/2016
Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes.
08/08/2016
Som al mes d'agost, mes típic de les festes majors i el mes en que comenceu a notar que la llum solar comença a minvar.
06/08/2016
Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans.
22/05/2016
Un dels records que més guardo de la meva infantesa és anar a casa els avis a jugar. Els meus avis paterns, vivien al costat de casa meva i només havia de travessar una porta per anar al seu terrat o a casa d'ells.
10/04/2016
Segur que més d'una vegada us ha passat que voleu comunicar-vos amb algú ràpidament i no hi hagut manera de trobar el seu contacte. Recordeu la situació i el moment d'estrès.
06/03/2016
Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys.