,
06/08/2016
Noves tecnologies
Vinyes del Penedès, Castellvi de la Marca. Imatge d'Angela Llop. Llicència d'ús CC BY SA 2.0
Foto:
Vinyes del Penedès, Castellvi de la Marca. Imatge d'Angela L

Apps per anar de vacances.... al Penedès!

Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans. Vivim en una zona privilegiada, envoltada de mar i de muntanya, de vinyes i festes majors. Per tant, per fruir de les vacances, podeu fer algunes excursions per les nostres comarques i gaudir de noves experiències. Per a fer-les, podeu organitzar-vos mitjançant algunes aplicacions mòbils. A continuació us faig una relació de les apps més interessants per poder organitzar alguna excursió pel Penedès i així poder plaure millor les vostres vacances!

 

La Carretera del Vi

La Carretera del Vi: aquesta proposta va de Sant Martí Sarroca fins Sitges. Aquest traçat, simula el recorregut que es feia antigament per portar el vi dels cellers exportadors fins les drassanes dels ports penedesencs. Actualment formen part d'aquesta «Wine Road», 12 cellers penedesencs. Mitjançant l'aplicació per mòbil, podreu conèixer els cellers participants, fer una visita virtual amb imatges de 360 graus, conèixer els restaurants més propers i tot el patrimoni cultural que ofereixen els pobles que formen part de la carretera del vi.

 

EnoPenedès – Camins del Penedès

És una aplicació del consorci Enoturisme Penedès format per diverses institucions del Penedès. L'aplicació mostra el un mapa general del Penedès amb cellers, punts d'interès natural, allotjaments... També us indicarà itineraris familiars per fer a la muntanya i pels camins, rutes amb mountain bike, rutes per córrer... Per últim ofereix tota una guia sobre els diferents restaurants que podreu trobar per tota la comarca.

 

Penedès Marítim City Experience

Quan parlem de Penedès, també hem de parlar de la zona marítima que va del poble de Garraf fins la zona del Francàs. Mitjançant aquesta aplicació podreu trobar rutes per descobrir el poblat ibèric de Calafell, per descobrir els nius de metralladora que vigilaven la nostra costa, els diferents museus que hi ha a la zona, els llocs on podreu beure una copa i els diferents torneigs esportius. Tots aquests continguts, els podreu pujar vosaltres mateixos.

 

Parc del Foix

 

És l'aplicació oficial del Parc del Foix, realitzada per la Diputació de Barcelona. Mitjançant aquesta aplicació, podreu veure el mapa de la zona, les últimes notícies relacionades amb el parc, rebre avisos sobre el parc, punts d'interès de la zona del parc, recomanacions, equipaments, aparcaments, àrees d'espai, àrees d'acampada, miradors, espais d'educació ambiental, productors alimentaris de la zona i comprar publicacions que tractin sobre diferents aspectes de la zona. Com aspectes destacats, podreu veure perspectives en 360 graus de diferents zones del parc, i utilitzar uns binocles virtuals, amb diferents informacions sobre el parc.

 

Catalunya Offline

 

Mitjançant aquesta aplicació de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, podreu descarregar-vos tots els mapes de la institució. Entre tots els mapes que trobareu, hi han els mapes de la zona de Igualada, el Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquests mapes tenen un detalls impressionants, i podreu trobar informació com l'altura de la zona, les toponímies, els senders i els punts d'interès naturals. Com a curiositat, mitjançant el GPS i sense tenir cobertura 3G, podreu posicionar-vos en el mapa i també guardar-hi rutes. Tots aquests mapes són gratuïts.

Parc del Garraf

El Parc del Garraf és un dels més emblemàtics de la comarca, tan per la biodiversitat que hi ha i per les diferents propostes a nivell d'educació ambiental. L'aplicació té el mateix format que la del Parc del Foix. Dins de l'aplicació, trobareu informació sobre els diferents equipaments culturals que hi ha dins el parc: el Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, l'Observatori Astronòmic i el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà. També trobareu informació sobre el Centre de Documentació i Activitats Espelològiques d'Olesa de Bonesvalls.

 

Parc Olèrdola

 

És l'aplicació oficial del Parc d'Olèrdola, creada per la Diputació de Barcelona. Té les mateixes prestacions que les del Parc del Garraf i el Parc del Foix. Tot i què aquest parc és el més petit dels tres que hi han a la vegueria, dóna informació sobre el Museu d'Arqueologia de Catalunya – Olèrdola, i de tot el seu conjunt històric. Aquestes restes van des de la prehistòria fins l'edat mitjana.

 

Wikiloc

Wikiloc és una de les aplicacions estrelles que tot amant de la muntanya hauria de tenir al mòbil. Mitjançant Wikiloc podreu gravar les vostres rutes, seguir les rutes que han marcat altres usuaris, navegar sense connexió i a més, afegir punts d'interès. Podreu fer rutes per caminar, córrer, bicicleta carretera, bicicleta de muntanya, globus, avioneta...

 

Coachsurfing

 

 

El Coachsurfing és una aplicació mitjançant la qual, podreu oferir gratuïtament la hospitalitat i un lloc per dormir, als usuaris que vulguin venir al Penedès. Aquest oferiment, però, ha de ser mutu, i per tant vosaltres, després podreu viatjar al lloc d'origen del vostre hoste, i quedar-vos a dormir a casa seva. Amb l'aplicació, els usuaris es podran posar en contacte amb vosaltres, i després tornar a contactar per fer l'intercanvi a casa d'ells. Economia col·laborativa 100%!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.

31/01/2017
Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res!
17/10/2016
Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes.
08/08/2016
Som al mes d'agost, mes típic de les festes majors i el mes en que comenceu a notar que la llum solar comença a minvar.
06/08/2016
Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans.
22/05/2016
Un dels records que més guardo de la meva infantesa és anar a casa els avis a jugar. Els meus avis paterns, vivien al costat de casa meva i només havia de travessar una porta per anar al seu terrat o a casa d'ells.
10/04/2016
Segur que més d'una vegada us ha passat que voleu comunicar-vos amb algú ràpidament i no hi hagut manera de trobar el seu contacte. Recordeu la situació i el moment d'estrès.
06/03/2016
Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys.