,
06/03/2016
Noves tecnologies
Stephen Lund va fer una girafa mitjançant GPS Art!
Foto:
Stephen Lund

Fes GPS Art al Penedès!

Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys. El dia comença a allargar-se i venen ganes de començar a fer activitats fora de casa. Fer passejades, pujar dalt de la bicicleta o anar a córrer, poden ser una de les opcions que us poden venir més de gust. Però a vegades, per fer aquestes activitats, cal un component motivador.

Per agafar motivacions us puc recomanar moltes coses. Passar-vos pel blog del veí i amic, Jordi Rivas, pot ser una bona recomanació. Segurament us agafaran ganes de posar-vos les bambes i començar a fer els primers kilòmetres de la vostra vida. I si és amb ell, us ho passareu molt bé! Però si sou més tranquils, una mica bohemis i teniu inquietuds més artistes... què us sembla fer una mica de GPS Art al Penedès?

El GPS Art consisteix en sortir a córrer, caminar o anar amb bicicleta, amb el mòbil i una app que us va geo-localitzant i cronometrant a l'hora. Però més enllà d'això tan simple, el GPS Art consisteix en fer un dibuix amb el recorregut que vosaltres aneu fent. Un cop heu acabat de fer el vostre recorregut-dibuix, el publiqueu a la xarxa.

Mitjançant aquest maridatge esportiu i artístic, es poden veure dibuixos sorprenents. Hi han esportistes, com l'Stephen Lund que realitza dibuixos ben elaborats amb la seva bicicleta. Per fer aquest dibuix d'aquesta girafa, va necessitar rodar 95km en bicicleta i ho va fer en 3 hores i 30 min.

L'artista japonès Yasushi Takahashi, també s'ha implicat amb el tema del GPS Art. En aquest cas, fa llargues caminades de milers de kilometres (en varis dies) que desprès publica al seu compte de Google Maps. Té una pàgina web dedicada al seu estil, i vol fer projecte molt més complexes.

Però amb quines aplicacions podeu fer GPS Art? Hi han aplicacions molt típiques que segurament heu provat algun dia:

Com que el GPS Art està agafant força, ja comencen a sorgir algunes apps exclusives. En aquest cas Figure Running és una aplicació per dispositiu mòbil que serveix exclusivament per fer GPS Art.

A banda d'això també cal destacar algunes recomanacions abans de sortir a fora a fer GPS Art:

  • Cal mirar bé els mapes de les poblacions per fer-vos una idea del que voleu fer.
  • Comenceu per coses petites, algun text o un dibuix petit.
  • A la web de Wikiloc podreu fer proves del dibuix-recorregut. Ep! No val publicar l'esbròs de la ruta com si l'haguéssiu fet! Per això molta gent publica el dibuix, la distància i el temps que han tardat en fer-ho!
  • Depenent del pla urbanístic de la ciutat, podreu fer uns dibuixos o uns altres. Les zones antigues dels pobles o ciutats, donen per fer cercles o rodones o formes més trencadores. I en canvi els plans urbanístics més moderns, donen per fer formes més quadrades.
  • No us limiteu a fer GPS Art als pobles i ciutats, els camins i corriols de les muntanyes també poden ser una bona opció!
  • Ull amb canviar de vorera, hi han aplicacions amb un GPS molt sensible que detectarien aquest petit canvi!

Així doncs, us animeu a fer GPS Art al Penedès? Us deixo amb alguns mapes d'alguns pobles i ciutats del Penedès per a veure si podeu començar a imaginar-vos alguna ruta artística! I si ho feu, pengeu la ruta amb l'etiqueta #gpsart i #surtdecasapenedès!

Vilafranca del Penedès

Sant Sadurní de Noia

El Vendrell

L'Arboç

Vilanova i la Geltrú

Sitges

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.

31/01/2017
Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res!
17/10/2016
Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes.
08/08/2016
Som al mes d'agost, mes típic de les festes majors i el mes en que comenceu a notar que la llum solar comença a minvar.
06/08/2016
Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans.
22/05/2016
Un dels records que més guardo de la meva infantesa és anar a casa els avis a jugar. Els meus avis paterns, vivien al costat de casa meva i només havia de travessar una porta per anar al seu terrat o a casa d'ells.
10/04/2016
Segur que més d'una vegada us ha passat que voleu comunicar-vos amb algú ràpidament i no hi hagut manera de trobar el seu contacte. Recordeu la situació i el moment d'estrès.
06/03/2016
Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys.