,
31/01/2017
Noves tecnologies
Vivino, l'app de tots els Winelovers!
Foto:
Vivino

Vivino, l'app de tots els Winelovers!

Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res! És una reacció totalment natural, si no heu pogut tastar prèviament el vi necessitareu algun estímul o consell. I aquest estímul visual serà el de l'etiqueta. I el consell pot venir de la persona que us atengui a la vinateria (molt recomenable!).

Però quina seria l'elecció de la vostra ampolla de vi si poguéssiu escanejar l'etiqueta de vi i veure les opinions de molts «winelovers»? Segurament no us guiaríeu per la estètica de l'etiqueta. I possiblement aniríeu a la vinateria amb un objectiu molt concret.. I si després de provar el vi, el poguéssiu comentar? Seria genial, oi? Doncs tot això ho podeu fer amb la xarxa social Vivino.

Vivino és una xarxa social pels amants del vi. Mitjançant aquesta xarxa social podreu fer el següent:

  • Escanejar l'etiqueta d'una ampolla de vi i saber l'opinió dels "winelovers" que han tastat el vi.
  • Comentar el vi que heu tastat, afegint les descripcions visuals, olfactives i gustatives.
  • Puntuar el vi mitjançant un sistema de 5 punts.
  • Seguir a altres usuaris que comenten vins.
  • Comentar els tastos de vins que han fet els altres usuaris. 

El funcionament és molt senzill. Cada vegada que obriu o veieu una ampolla de vi, podeu escanejar l'etiqueta de l'ampolla mitjançant el seu sistema de realitat augmentada. El sistema detecta quin vi es tracta, us mostra les opinions dels «winelovers» i la possibilitat de comentar vosaltres mateixos el vi.  

A mesura que aneu comentant vins, Vivino us anirà donant punts i qualificacions. Si tasteu varis priorats, Vivino us reconeixerà com un coneixedor d'aquesta denominació d'origen qualificada. Si tasteu varis Xarel·los, Vivino us reconeixerà com a coneixedors d'aquesta varietat. El sistema per puntuar el vi és potser el punt més discordant, ja que és una valoració molt subjectiva i difícil de contextualitzar. Tal i com va dir Gino Veronelli, descobert gràcies al llibre del Ferran Centelles "¿Qué vino con este pato?", "El peor vino hecho a mano siempre será mejor que el mejor vino industrial, porque tiene alma". 

Un cop ja heu valorat algun vi, també podreu veure les valoracions que han fet els altres «winelovers». Quan entreu a Vivino, una de les primeres opcions que veieu és un mur de publicacions on es veu tot el que la gent ha anat tastant i comentant últimament. Podreu valorar els tastos dels altres usuaris i comentar-los. A vegades trobareu valoracions molt pedants i embriagades d'esnobisme, ni cas!

També podreu crear una llista de desitjos. En aquesta llista podreu afegir les etiquetes que trobeu per Internet, dels vins que més us agradaria provar. Així, quan aneu a una vinateria a comprar algun vi, sempre podreu treure aquesta llista per a veure si tenen aquest vi tan desitjat.

Si us apassiona el vi, Vivino és una de les aplicacions més recomanades i més ben fetes que he vist. Perquè a part de compartir coneixements, també podreu començar a perdre una mica aquella por escènica a comentar un vi davant de molta gent. Davant d'un mòbil, possiblement us sentireu més resguardats. Després de valorar uns quants vins amb Vivino, possiblement us sentireu més segurs a l'hora de comentar un vi, davant els vostres amics o en els diferents tasts de vins que es programen cada setmana al Penedès! 

Vivino està disponible tan en app per dispositiu mòbil com versió navegador web. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.

31/01/2017
Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res!
17/10/2016
Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes.
08/08/2016
Som al mes d'agost, mes típic de les festes majors i el mes en que comenceu a notar que la llum solar comença a minvar.
06/08/2016
Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans.
22/05/2016
Un dels records que més guardo de la meva infantesa és anar a casa els avis a jugar. Els meus avis paterns, vivien al costat de casa meva i només havia de travessar una porta per anar al seu terrat o a casa d'ells.
10/04/2016
Segur que més d'una vegada us ha passat que voleu comunicar-vos amb algú ràpidament i no hi hagut manera de trobar el seu contacte. Recordeu la situació i el moment d'estrès.
06/03/2016
Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys.