,
17/10/2016
Noves tecnologies
5 apps i projectes per estudiar anglès! Foto Xavi Aranda
Foto:
5 apps i projectes per estudiar anglès! Foto Xavi Aranda

5 apps i projectes per estudiar anglès!

Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes. És aquella frase que et recorda que tens un assumpte pendent de fa molt de temps, que has de realitzar-lo ja perquè sinó, et quedes enrere. Aquest assumpte, no és cap altre que aprendre la llengua de George Orwell, l'Anglès.

«Shit»... deveu estar pensant molts dels que esteu llegint aquest apunt. «Un altre curs sense matricular-me a anglès!». Ja gairebé som a mitjans d'octubre, i les matricules de les escoles i acadèmies, estan tancades. El tema és complicat. Només podreu trobar alguna plaça lliure, en cas que algun alumne hagi abandonat el curs, de bon començament.

Per aprendre anglès, és molt recomanable que ho feu en alguna acadèmia o escola, o amb algun professor o professora particular. Seguireu un mètode pedagògic, podreu practicar l'anglès, us corregiran, i us guiaran en el cas de voler fer algun examen de certificació. Però si ara mateix, ja no teniu plaça a les escoles d'idiomes, i el professorat particular ja no té hores disponibles, només us queda la opció d'agafar els apunts de l'escola i començar a practicar amb aquestes aplicacions!

 

BBC 6 Minute English

 

Des del 1943, la BBC té un programa anomenat «6 minutes English». Aquest programa va néixer amb l'objectiu que els oients coneguessin nou vocabulari. El programa consisteix en una peça radiofònica de 6 minuts de durada, que tracta d'un tema d'actualitat. Cada setmana treuen una nova peça radiofònica. En total, hi ha més de 161.000 peces radiofòniques enregistrades i disponibles a la seva pàgina web!

Per escoltar aquestes peces radiofòniques, ho podeu fer mitjançant la seva pàgina web o el seu canal de Youtube. A cada peça, trobareu el guió radiofònic de la conversa per poder-ho anar seguint. Però a part d'aquestes vies, us recomano que us intal·leu l'app «Learn English Listening ESL». Mitjançant aquesta app, podreu consultar el fons de «6 Minutes English» i anar seguint la conversa segons el temps de reproducció. Molt recomanable!

 

Duolingo

Duolingo és un joc que us podrà ajudar a aprendre idiomes. Aquest joc consisteix en diverses preguntes amb imatges, vídeos, animacions o arxius de so. Cada pregunta té diverses respostes, i s'ha de seleccionar la correcte. A mesura que vas contestant les preguntes correctes, vas avançant i sumant punts.

Mitjançant l'aplicació, podreu configurar-vos diversos reptes. Per exemple, el repte de practicar anglès amb Duolingo, durant 5 minuts al dia. En cas que no ho feu, Duolingo us enviarà un recordatori per tal que entreu a l'aplicació i contesteu les preguntes del dia.

 

HelloTalk

Si ja teniu una base en anglès prou solida per mantenir una bona conversa, potser és interessant que practiqueu la conversa mitjançant una aplicació. Per a fer-ho, teniu HelloTalk. Mitjançant aquesta aplicació, podreu practicar converses amb altres persones que parlin anglès.

El seu funcionament és senzill. Primer de tot us heu de descarregar i registar-vos a l'aplicació. Un cop fet el registre, us demanarà quin és el vostre idioma matern i quin és l'idioma que us interessa aprendre. Quan ja ho heu seleccionat, us sortirà tota una llista de persones que tenen interès en aprendre el teu idioma matern i saben parlar l'idioma que t'interessa, en aquest cas l'anglès. Cada perfil de persona, disposa d'una sèrie d'informacions: quan de temps fa que ha utilitzat l'aplicació, quin és el seu nivell de correcció, quantes traduccions ha fet i quin és el fus horari que utilitza. Això últim és ideal per tal d'establir una conversa. Per a establir la conversa, només heu de sol·licitar a la persona si pot conversar. La conversa es pot fer mitjançant un xat, on podreu enviar els vostres enregistraments de so.

 

iTalki

iTalki és una app que alberga una comunitat de professors i professores de llengües i alumnes que volen aprendre o ensenyar una llengua en concret. Mitjançant iTalki, podreu contactar amb professors i professores que s'ofereixen per donar classes de llengües. Tots aquests professors o professores estan agrupats per diverses categories, i segons aquestes categories podreu escollir la persona que més us convingui.

Amb iTalki també podreu consultar apunts sobre gramàtica, ortografia o sintaxis. A part, si vosaltres també teniu un bon nivell, us podeu oferir com a professors per guanyar-vos un extra.

 

Italki no és del tot gratuïta, té un cost. El preu de les tutories, val uns diners que estableix el mateix professorat. Aquests diners estan valorats amb ITC, que és com una moneda interna que fan servir per establir les relacions econòmiques.

 

Wibbu

És una aplicació pensada perquè els més menuts de casa, aprenguin anglès mitjançant un videojoc. Però perquè estigui pensada pels infants, no us penseu que sigui un nivell bastant principiant. Mitjançant Wibbu també podreu practicar un nivell alt d'anglès.

 

Wibbu està ambientat en la época medieval i en les aventures de Bethany per ajudar el seu poble. El joc està molt bé i haureu d'anar guiant Bethany pels camins del poble. A mesura que us aneu trobant veïns i amics de Bethany, haureu d'interactuar amb ells. Tots els personatges van parlant en anglès i la conversa està subtitulada. A mesura que aneu avançant, anireu coneixent nou vocabulari.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La trilladora digital és un blog per descobrir les noves tecnologies des d'una òptica molt propera. Mitjançant aquest blog podreu descobrir ginys electrònics, aplicacions, xarxes socials i eines 2.0 que us podran ajudar o sorprendre.

31/01/2017
Digueu la veritat. Quan entreu a una bodega de barri o a una vinateria per comprar algun vi, segurament us guieu més pel disseny de l'etiqueta o pel preu de l'ampolla. És així? No passa res!
17/10/2016
Fixeu-vos amb les ofertes de feina que hi ha a qualsevol diari o web especialitzada en el tema. En la gran majoria d'anuncis, trobareu una frase que va repetint-se, que pràctiament l'heu llegida en totes les ofertes.
08/08/2016
Som al mes d'agost, mes típic de les festes majors i el mes en que comenceu a notar que la llum solar comença a minvar.
06/08/2016
Estem al mes d'agost, mes tradicional de les vacances d'estiu. Qui més no, s'agafa uns dies per desconnectar del món laboral. I per desconnectar, no cal fer viatges tan llunyans.
22/05/2016
Un dels records que més guardo de la meva infantesa és anar a casa els avis a jugar. Els meus avis paterns, vivien al costat de casa meva i només havia de travessar una porta per anar al seu terrat o a casa d'ells.
10/04/2016
Segur que més d'una vegada us ha passat que voleu comunicar-vos amb algú ràpidament i no hi hagut manera de trobar el seu contacte. Recordeu la situació i el moment d'estrès.
06/03/2016
Poc a poc anem deixant aquest hivern, que per malastrugança sembla que ha estat dels més secs i més càlids dels últims cent anys.