,
21/05/2016
El món dels castells al territori
Ronda conjunta a Vilafranca
Foto:
Castellers de Vilafranca

Arrenca la temporada a la plaça més castellera

Aquest cap de setmana se celebren les Fires de Maig o dels Enamorats a Vilafranca i, amb la diada castellera que tindrà lloc diumenge al migdia, s'enceta la temporada d'actuacions a la plaça més castellera. Les tres colles locals en seran les protagonistes, amb un sistema de rondes a l’antiga, és a dir, sense ordre i castells simultanis. Els Castellers arriben amb l'intenció de fer-hi el tres i el quatre de nou, com ja van fer la temporada passada, a més i sumaran el cinc de vuit, que ja han descarregat a assaig, un castell poc freqüent al seu repertori. Si tot va bé, estrenaran el pilar de set, que podria ser el primer de l'any.

Els Xicots arriben amb molta feina feta, ja han fet els dos castells de vuit, però encara no han estrenat la torre de set. La clàssica de vuit serà doncs el seu objectiu, tal com van fer l’any passat. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca haurà de fer front a un sistema de rondes que no els afavoreix, ja que hi ha menys ajuda en les pinyes. Tot i així intentaran completar una actuació amb tres castells de sis. Finalment, dues novetats d’enguany. Quinze minuts abans de començar l’actuació es descobrirà una nova placa per commemorar el tres de nou realitzat pels Xicots que va convertir Vilafranca en població amb dues colles de nou. L’altra novetat d’enguay és que, en acabar, els verds conviden colles i aficionats a celebrar la ronda vermut a la seva seu social. Un “tercer temps” per comentar la jugada i posar punt i final a la diada.

Diada patrimonial a Terrassa

No podem deixar d'esmentar l’altre punt d’interès de la jornada. Serà dissabte a la tarda a la Seu Ègara de Terrassa. Una actuació amb els Minyons que estaran acompanyats per la Vella de Valls i els Nens del Vendrell. Els vendrellencs volen fer la seva quarta tripleta de vuit, i seguir sumant en aquest excel·lent inici de temporada. Els malves segur que aprofiten la jornada per anotar-se el quatre de nou i la Vella podria tornar-hi amb la tripleta de nou que ja va descarregar fa set dies.

Dissabte, 21 de maig de 2016

CAMPDEVÀNOL
11a Fira de Labors i Patchwork
Plaça de l’Església, 12h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

BARCELONA
Festa de Primavera de la Barceloneta
Plaça de la Barceloneta, 18h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Barcelona
Encantats de Begues

LLEIDA
37è Aplec del Cargol
Camps Elisis, 18h

Castellers de Lleida
Colla Jove de Castellers de Sitges

TERRASSA
Diada del Patrimoni
La Seu d’Ègara, 18:30h

Colla Vella dels Xiquets de Valls
Minyons de Terrassa
Nens del Vendrell

Diumenge, 22 de maig de 2016

MOLLERUSSA
Festa Major

Plaça de l’Ajuntament, 11h

Bordegassos de Vilanova
Colla Castellera de la Gavarresa
Margeners de Guissona

L’ARBOÇ
Diada de Maig
Plaça de la Vila, 12h

Minyons de l'Arboç
Nois de la Torre
Torraires de Montblanc

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Fires de Maig
Plaça de la Vila, 12:30h

Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Xicots de Vilafranca

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.