,
28/10/2016
El món dels castells al territori
Quatre de deu dels Castellers de Vilafranca a Sant Fèlix
Foto:
Estefania Gallego

Final a la més castellera

Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila. Dissabte seran els Xicots els que posaran punt i final al curs, acompanyats per Castellers de Sabadell i Castellers de Barcelona.

Els vilafranquins arriben amb la feina feta i volen posar la cirereta a la gran temporada que han fet enguany. El principal objectiu del dia serà l’atac, per primera vegada, al quatre de nou i descarregar el cinc de vuit. D’acomplir els objectius, es podrien plantejar repetir el tres de nou, que ja han descarregat enguany.

Per la seva part, els Castellers de Barcelona podrien portar castells de nou i els de Sabadell de vuit i mig.

Castells i panellets

Dimarts serà el torn dels Castellers de Vilafranca. Els verds arriben amb l’objectiu de descarregar els dos castells de deu a la plaça de la Vila, seria la primera vegada. Si tot va bé, en tercera ronda, atacarien un quatre de nou sense folre renovat i en clau de futur. Per acabar tancarien amb el pilar de vuit, completant així la millor diada de la història que la Colla Vella ja va quedar a un pas d’aconseguir a Santa Úrsula.

Les colles que acompanyaran els vilafranquins seran, com en els últims anys, els Castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona. Els borinots arriben amb la intenció de portar a plaça el primer cinc de nou del seu historial, que acompanyarien de la torre de nou i el pilar de vuit. Una actuació semblant volen fer els mataronins, però canviarien el pilar de vuit pel nou de vuit. Finalment els matalassers, que han tingut una temporada dolenta, arriben a un nivell per sota, però amb ganes de fer un bon paper. Portar un castell de nou és l’objectiu.

Divendres, 28 d’octubre de 2016

L’ARBOÇ
Fira de l’Enremada
Plaça Catalunya, 21h

Minyons de l’Arboç

Dissabte, 29 d’octubre de 2016

LLEIDA
Diada dels Castellers de Lleida
Plaça de la Paeria, 18h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Lleida
Xics de Granollers

SITGES
XXIV Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges
Plaça Cap de la Vila, 18h

Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers de Sants
Colla Jove de Castellers de Sitges

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada del Roser
Plaça de la Vila, 18:30h

Castellers de Barcelona
Castellers de Sabadell
Xicots de Vilafranca

Dimarts, 1 de novembre de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada del Roser
Plaça de la Vila, 12h

Capgrossos de Mataró
Castellers de Sants
Castellers de Vilafranca
Xiquets de Tarragona

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.