,
14/10/2016
El món dels castells al territori
Pinya dels Nens del Vendrell
Foto:
Víctor Merencio

Santa Teresa de gran reptes

Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell. Una diada amb unes grans expectatives per part de totes les colles, que fins hi tot ha provocat que l’Ajuntament hagi avançat la retirada dels arbres del mig de la plaça pel gaudi dels aficionats.

Els Nens del Vendrell arriben a la seva diada amb l’objectiu clar de portar a plaça el primer intent de quatre de nou. A més els vendrellencs els hi agradaria sumar un altre quatre de vuit amb l’agulla i el pilar de set, així com un tres de vuit amb canvis de futur.

La Jove de Tarragona és la colla que porta el programa més ambiciós. Després d’un intent decebedor al concurs sobre el tres de deu, els hi agradaria tornar-lo a provar. El Vendrell s’ha convertit per la Jove en una plaça talismà, doncs en el passat hi han descarregat el seu primer cinc de nou i carregat el pilar de vuit. Aquestes dos construccions podrien acompanyar el castell de deu.

Finalment, la Joves de Valls vol descarregar un altre cinc de nou, per encarar amb garanties la seva gran actuació de l’any, Santa Úrsula. Els diables vermells acompanyaran el cinc amb els dos castells de nou bàsics.

Diumenge, 16 d’octubre de 2016

SABADELL
Diada dels Castellers de Sabadell
Plaça de l’Església, 12h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Sabadell
Xics de Granollers

L’ARBOÇ
Diada del Record
Plaça de la Badalota, 12h

Castellers de Sant Vicenç dels Horts
Colla Jove de Castellers de Sitges
Minyons de l'Arboç

ALCOVER
Festa Major
Plaça Nova, 12:30h

Xicots de Vilafranca
Xiquets d'Alcover
Xiquets de Reus

EL VENDRELL

Diada de Santa Teresa
Plaça Vella, 13h

Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Joves Xiquets de Valls
Nens del Vendrell

MIRAVET
Diada castellera
Plaça de l’Arenal, 13h

Castellers de Castellar del Vallès
Castellers de Tortosa
Colla Castellera La Bisbal del Penedès

MONTSERRAT
Diada de Romeria
Plaça del Monestir, 13h

Castellers de Vilafranca

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.