,
30/09/2016
El món dels castells al territori
Tàrraco Arena Plaça
Foto:
Carles Llop

L’espectacle casteller més gran del món

Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.

Vint colles castelleres es disputaran el títol en la jornada de dissabte, una jornada integrada per les colles de vuit/vuit i mig. Dins d’aquest grup els Xicots de Vilafranca són els grans favorits. Enguany ja han descarregat el tres de nou. L’objectiu, doncs, és repetir l’èxit i sumar-hi el cinc i la torre de vuit. També han estat treballant el quatre de nou i, si tot els anés bé, podrien fer-ne un intent en ronda de millora.

Els grans rivals dels vilafranquins seran els Marrecs de Salt, que podrien fer el primer intent de tres de nou de la seva trajectòria i repetir el cinc de vuit, que ja han descarregat enguany. Clourien la seva actuació amb el set i la torre de vuit que també ja han carregat.

Dins aquest grup també actuaran les dues colles de vuit del Garraf. Els Bordegassos intentaran fer tant el tres com el quatre de vuit. Si això els va bé podrien atrevir-se amb la torre de vuit. L’altra colla de la comarca, la Jove de Sitges, va al concurs amb l’objectiu de repetir el quatre de vuit que ja van descarregar a finals de juliol.

El concurs més igualat

La jornada de diumenge tindrà com a principal al·licient la disputa pel primer lloc entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Ambdues colles arriben amb un plantejament molt semblant: els dos castells de deu i un castell net, la torre de vuit pels verds i el quatre de nou per vallencs. Com a carta guanyadora les dues colles han treballat el tres de nou net, que podria arribar a les últimes rondes.

Una altra pugna interessant serà entre la Joves de Valls i la Jove de Tarragona pel tercer i quart lloc, sempres que les esmentades anteriorment no fallin. Ambdues colles tenen com a objectiu el tres de deu i el cinc de nou. En les últimes rondes els vallencs es poden atrevir amb el quatre de nou net i els tarragonins amb el tres de nou amb l’agulla.

També Castellers de Sants i Capgrossos de Mataró es volen enfrontar amb la gamma extra amb la torre de nou, els mataronins no descarten tampoc el cinc de nou.

Finalment en la jornada de diumenge hi haurà també la presència dels Nens del Vendrell. L’objectiu principal passa per descarregar el tres de nou i el quatre de vuit amb l’agulla. Si tot va bé podrien fer el primer intent al quatre de nou.

Dissabte, 1 d’octubre de 2016

TARRAGONA
26è. Concurs de Castells (Edició Dissabte)
Tàrraco Arena Plaça, 16:30h

Xicots de Vilafranca
Marrecs de Salt
Castellers de Sant Cugat
Moixiganguers d'Igualada
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Sagals d'Osona
Xics de Granollers
Castellers de Terrassa
Castellers del Poble Sec
Castellers de la Sagrada Família
Colla de Castellers d'Esplugues
Bordegassos de Vilanova
Castellers de Lleida
Tirallongues de Manresa
Al·lots de Llevant
Castellers de Berga
Colla Castellera Jove de Barcelona
Colla Jove Castellers de Sitges
Xiquets del Serrallo
Xiquets de Hanghzou

Diumenge, 2 d’octubre de 2016

TARRAGONA
26è. Concurs de Castells
Tàrraco Arena Plaça, 10h

Castellers de Vilafranca
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Joves Xiquets de Valls
Xiquets de Tarragona
Castellers de Sants
Castellers de Barcelona
Capgrossos de Mataró
Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers de Sabadell
Nens del Vendrell
Xiquets de Reus

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.