,
12/08/2016
El món dels castells al territori
La torre de nou davant de Cal Figarot

Arriba l'exigència

Els Castellers de Vilafranca tornen a la feina aquest pont per partida doble. Els verds actuaran davant de casa seva, Cal Figarot, dissabte i dilluns, a La Bisbal.

Els vilafranquins celebraran l’aniversari de la seva seu social acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de l’Arboç. La intenció és fer una diada tranquil·la, de castells de nou bàsics, per recuperar el to després d’unes “mini vacances” d'una setmana. La Joves de Valls i els Castellers de la Vila de Gràcia aprofitaran per rodar castells de vuit i mig de cara a futurs compromisos, però no en descarten algun de nou. Per la seva part, els Minyons de l’Arboç intentaran portar tres castells de set a Vilafranca.

La diada més important del llarg cap de setmana serà dilluns a La Bisbal. Les dues colles de Valls actuaran juntament amb els Castellers de Vilafranca. Interessant serà veure com resolen l’actuació Vella i Verds, en el primer encontre de nivell de la temporada. Les dues colles anuncien grans castells però sense concretar-ne cap. Per part dels Castellers l’aposta podria estar entre la torre de nou, el tres amb l’agulla folrat i el pilar de vuit, i pels rosats el quatre amb el pilar i el cinc de nou. La Colla Joves, per la seva banda, intentarà completar una tripleta amb els dos castells de nou bàsics.

Xicots embalats

Els Xicots de Vilafranca tindran dues actuacions aquest cap de setmana: diumenge a Malgrat de Mar i dilluns a Castelldefels. Els vilafranquins les afronten amb ganes de seguir sumant castells de vuit i és molt possible que portin la torre de vuit, que van descarregar per primer cop fa una setmana, a Castelldefels.

Dissabte, 13 d’agost de 2016

LA BISBAL DEL PENEDÈS
II Diada de la Colla Castellera La Bisbal del Penedès
Carrer Doctor Robert, 12h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès
Nois de la Torre

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Aniversari de Cal Figarot
Carrer del General Prim, 18h

Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers de Vilafranca
Colla Joves Xiquets de Valls
Minyons de l'Arboç

Diumenge, 14 d’agost de 2016

MALGRAT DE MAR
Festa Major de Sant Roc
Plaça de Josep Anselm Clavé, 18:30h

Castellers de l'Alt Maresme
Minyons de Santa Cristina d'Aro
Xicots de Vilafranca

VILANOVA I LA GELTRÚ
Festa Major
Plaça de l’Assumpció, 23h

Bordegassos de Vilanova

Dilluns, 15 d’agost de 2016

LA BISBAL DEL PENEDÈS
Festa Major
Carrer Doctor Robert, 12:30h

Castellers de Vilafranca
Colla Joves Xiquets de Valls
Colla Vella dels Xiquets de Valls

CASTELLDEFELS
Festa Major
Plaça de l’Església, 17h

Castellers de Castelldefels
Catellers de les Roquetes
Xicots de Vilafranca

MANLLEU
Festa Major
Plaça Fra Bernadí, 18h

Castellers de les Gavarres
Colla Castellera Nyerros de la Plana
Minyons de l'Arboç

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.