,
15/07/2016
El món dels castells al territori
Torre de nou dels Verds a Altafulla
Foto:
Castellers de Vilafranca

“Baix Gaià Tour”

Els Castellers de Vilafranca actuen per partida doble aquest cap de setmana al “Baix Gaià Tour”. Els Verds volen arrossegar prou gent per fer castells de gamma extra tant a Altafulla com a Torredembarra.

La diada forta dels vilafranquins serà dissabte, on la presència de la Colla Vella els esperona a realitzar una bona actuació. Repetir l’actuació del Pla de la Seu, amb la torre de nou i el pilar de vuit, és l’objectiu. Els de Cal Figarot treballen, però, amb el tres de nou amb l’agulla i les últimes proves i el volum de camises desplaçades decidiran si va a plaça.

Pel que fa a les altres colles participants, la Vella vol fer-hi també gamma extra. Aquest podria ser algun dels que ja ha fet, el quatre amb el pilar, el cinc o el dos de nou. Els Xiquets de Tarragona, que van haver de posar el fre de mà la passada setmana, seguiran el seu rodatge amb els castells de vuit i mig. Finalment la colla local, Castellers d’Altafulla, buscarà descarregar els dos castells bàsics de set.

Diumenge els Verds actuaran juntament amb la Jove de Tarragona i la colla local a Torredembarra. Els vilafranquins hi volen portar o bé la torre de nou o el pilar de vuit, els tarragonins la tripleta vilafranquina i els Nois de la Torre tres castells de set.

Preparar la Festa Major

També diumenge hi haurà actuació a Calafell, amb la presència del Nens i els Bordegassos. Les dues colles aprofitaran per rodar estructures de cara a preparar les seves respectives festes majors. Els vendrellens hi plantaran castells de vuit i mig i els vilanovins de set i mig.

Dissabte, 16 de juliol de 2016

ALTAFULLA
Diada de les Cultures
Plaça del Pou, 18h

Castellers d'Altafulla
Castellers de Vilafranca
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Xiquets de Tarragona

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
XV Diada de la Colla Jove de l'Hospitalet
Plaça de l’Ajuntament, 18h

Castellers de Gavà
Colla Jove de l'Hospitalet
Vailets de Gelida

VILANOVA I LA GELTRÚ
Festa Major del Centre Vila
Plaça de les Neus, 18:30h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Lleida Sagals d’Osona

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
3a Diada de Cal Peitabí
Carrer Casal, 18:30h

Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Encantats de Begues

LA BISBAL DEL PENEDÈS
Festa de la Miralba
Barri de la Miralba, 19h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Diumenge, 17 de juliol de 2016

CALAFELL
Festa Major
Plaça Catalunya, 12h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Terrassa
Nens del Vendrell

LA BISBAL DEL PENEDÈS
Festa Major Petita
Plaça del Doctor Robert, 12:30h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

TORREDEMBARRA
Diada del Quadre de Santa Rosalia
Plaça de la Vila, 18h

Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Nois de la Torre

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.