,
01/07/2016
El món dels castells al territori

Diada gran al Vendrell

Els Nens del Vendrell celebren aquest dissabte la segona diada d'homenatge a Jan Julivert, i ho fan amb un cartell de luxe. Joves de Valls i Jove de Tarragona, colles habituals al Vendrell, i Castellers de Vilafranca, que en els seus 65 anys de trajectòria serà la primera vegada que actuïn a la capital del Baix Penedès. Els Nens, en boca del seu cap de colla, aniran a màxims. Això vol dir, a espera de l'últim assaig, sumar-li als castells de vuit fets fins a dia d'avui, el tres de nou i el quatre de vuit amb el pilar.

Els Verds, per raons òbvies, es prenen la diada molt seriosament. L'objectiu dels vilafranquins és repetir-hi la torre de nou i poder-hi ajuntar el tres de nou amb l'agulla.

La Joves de Valls arriba havent fet una gran diada de Sant Joan, havent descarregat el dos de nou. L'aposta dels vermells seran els castells de nou, i es reservaran el dos per l'endemà, a la Festa Major de Terrassa.

Els dos castells de nou també pot ser l'aposta de la Jove de Tarragona, que es va recuperant d'alguns ensurts en el primer tram de temporada.

Diada del Gran Penedès

Per tancar, recordarem la diada de Festa Major de Sant Pere de Ribes. Una diada amb la presència de quatre colles del nostre territori. Els Xicots continuaran sumant castells de vuit, els Bordegassos i la Jove de Sitges castells de set i mig, i els de les Roquetes s'enfrontaran novament als castells de set bàsics.

Dissabte, 2 de juliol de 2016

EL VENDRELL
II Diada d'homenatge a Jan Julivert
Carrer del Dr. Robert, 18h

Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Joves Xiquets de Valls
Nens del Vendrell

SANT PERE DE RIBES
Festa Major
Plaça Marcer, 19:30h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de les Roquetes
Colla Jove de Castellers de Sitges
Xicots de Vilafranca

Diumenge, 3 de juliol de 2016

GAVÀ
Festa Major
Plaça de Josep Tarradellas, 11:30h

Castellers de Gavà
Colla Castellera La Bisbal del Penedès
Colla Jove de Castellers de Sitges
Minyons de l'Arboç

CALAFELL
Festa Major de Sant Pere
Monument del Pescador, 18h

Nens del Vendrell
Nois de la Torre

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.