,
18/09/2015
El món dels castells al territori
Foto:
Castellers de Vilafranca

Diades capitals

Les diades de colles convidades de Tarragona i Barcelona centraran totes les mirades aquest cap de setmana. Però n’hi ha moltes més.

La diada del primer diumenge de festes de Tarragona es pot convertir, junt amb Sant Fèlix, en la diada de l’any. Tant els Castellers de Vilafranca com la Vella de Valls i els locals, la Jove de Tarragona, han anunciat l’intent de tres de deu. Així doncs, com a Sant Fèlix, es podria repetir la gesta del passat concurs de castells on es van veure tres tresos de deu. Totes tres colles tenen intenció de completar la diada amb castells amb l’agulla, nets i pilar de mèrit. L’altre colla gran de la ciutat, els Xiquets, també es vol apuntar a la festa: volen encarar la torre de nou, per seguir amb el cinc i acabar amb el pilar de vuit. Una diada per no perdre-se-la!

A Barcelona se celebrarà també la diada de la Mercè de les colles convidades. A causa de les eleccions convocades pel 27S, la diada s’ha desplaçat una setmana abans al calendari amb la pèrdua de la presència dels Castellers de Vilafranca, que ja tenien un compromís previ amb Tarragona. A la plaça Sant Jaume hi actuaran els Minyons de Terrassa, la Joves de Valls i els locals, els Castellers de Barcelona. Minyons vol tornar a fer la torre i el cinc, mentre que la Joves vol descarregar la torre de nou que els va quedar en carregada a Vilafranca. Al seu torn, els Castellers de Barcelona volen descarregar els dos castells de nou bàsics i estan assajant el cinc, que no és clar que arribi a temps.

Els Bordegassos de Vilanova tenen doblet aquest cap de setmana. Dissabte, a Badalona, amb quatre colles més amb el comú denominador del groc de les seves camises. Diumenge, a Vilanova, conjuntament amb els Falcons. Dos diades que els podrien servir per tornar a afrontar els castells de vuit.

Finalment, els Xicots de Vilafranca celebren el seu aniversari diumenge a la trada. Acompanyats per Castellers d’Altafulla, Colla Jove de Castellers de Sitges i Margeners de Guissona, els vermells volen fer la tripleta de vuit.

Tancarem recordant que dimecres i dijous de la setmana vinent hi haurà l’actuació de Festa Major de Tarragona i Barcelona, amb la participació de totes les colles locals. A Tarragona pot servir per acabar la feina que hagi quedat pendent aquest diumenge, i a Barcelona podrem veure el duel entre Castellers de Barcelona i Sants, aquests últims han anunciat l’objectiu de batre’s amb la torre de nou.

Dissabte, 19 de setembre de 2015

BADALONA
I Diada Groga
Plaça dels Països Catalans, 18h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Badalona
Castellers de Castelldefels
Castellers de Santpedor
Castellers de Solsona

L'ARBOÇ
Plaça de la Vila, 19h

Castellers de Sant Vicenç dels Horts
Minyons de l'Arboç
Torraires de Montblanc

Diumenge, 20 de setembre de 2015

TARRAGONA
Diada del primer diumenge de festes
Plaça de la Font, 12h

Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Xiquets de Tarragona

BARCELONA
Diada de la Mercè (colles convidades)
Plaça de Sant Jaume, 12h

Castellers de Barcelona
Colla Joves Xiquets de Valls
Minyons de Terrassa

VILANOVA I LA GELTRÚ
Plaça dels Carros, 12:30h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Terrassa
Colla Castellera de Figueres

VALLIRANA
Festa Major
Rambla de la Sobirania, 12:30h

Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Matossers de Molins de Rei

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada aniversari Xicots de Vilafranca
Rambla de Sant Francesc, 18h

Castellers d'Altafulla
Colla Jove de Castellers de Sitges
Margeners de Guissona
Xicots de Vilafranca

Dimecres, 23 de setembre de 2015

TARRAGONA
Diada de Santa Tecla
Plaça de la Font, 12h
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Xiquets de Tarragona
Xiquets del Serrallo

Dijous, 24 de setembre de 2015

BARCELONA
Diada de la Mercè
Plaça de Sant Jaume, 12h

Castellers de Barcelona
Castellers de la Sagrada Família
Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers de Sants
Castellers del Poble Sec
Colla Castellera Jove de Barcelona

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.