,
16/09/2016
El món dels castells al territori
3 de 10 dels Castellers de Vilafranca a Tarragona
Foto:
Castellers de Vilafranca

Diades de risc

Ens aproximem al concurs i les colles volen seguir mantenint el nivell, tot i el risc que això comporta. Aquest cap de setmana destaquem dues diades, a Tarragona i a Vilanova, on les colles de casa nostra continuaran la seva posta a punt per la diada de la TAP. Tarragona, com d’ençà uns anys enrere, acollirà un cartell de luxe per iniciar la seva Festa Major. Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls es veuran les cares per última vegada abans de la jornada del concurs. Les dues colles grans de la ciutat els faran d’amfitrions.

Els verds volen tornar a fer un altre tres de deu, per seguir amb la ratxa i sumar confiança de cara al castell de sortida del concurs. A més del tres, els vilafranquins podrien repetir el tres amb l’agulla i la torre de nou, per tancar amb l’enèssim pilar de vuit.

La colla vallenca també voldria tornar a descarregar el tres, tot i que han estat apretant fort aquesta setmana per fer un nou intent de quatre de deu. Quatre de nou amb l’agulla i pilar de vuit segur que completaran el joc i està per veure si el quatre net es podria sumar a la festa.

A la Colla Jove Xiquets de Tarragona se’ls va torçar la temporada ara fa un any en aquesta actuació. Enguany han assajat fort perquè això no torni a passar. El programa dels liles passa pel cinc i el tres de nou amb l’agulla. També han treballat el tres de deu però probablement el reservin per més endavant. El pilar de vuit haurà de tancar l’actuació.

Els Xiquets han tingut moltes dificultats ens els castells de nou bàsics, això ha fet que enguany arribin amb més dubtes. Tot i així, ambició no els manca i un nou intent de dos de nou és l’objectiu.

Buscar el revulsiu

L’altra diada que destaquem és la X Diada Albert Salvany, on els Bordegassos de Vilanova, acompanyats per Nens del Vendrell i Castellers de la Vila de Gràcia, intentaran que els serveixi de revulsiu per encarar el tram final de temporada. Els groc terrós tenen com a objectiu repetir el quatre de vui i podrien intentar la torre de vuit.

D’altra banda, les dues colles convidades podrien aprofitar la diada per tornar a fer el tres de nou i castells de la gamma mitja de vuit.

Dissabte, 17 de setembre de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
34è aniversari dels Xicots de Vilafranca
Plaça Milà i Fontanals, 18:30h

Castellers d'Altafulla
Colla Jove de Castellers de Sitges
Xicots de Vilafranca

LES ROQUETES
V Aniversari dels Castellers de les Roquetes
Plaça Llobregat, 19h

Castellers de les Roquetes
Castellers de Tortosa

Diumenge, 18 de setembre de 2016

BARCELONA
Festa Major del Poblenou
Rambla del Poblenou, 12h

Castellers del Poble Sec
Colla Castellera Jove de Barcelona
Minyons de l'Arboç

COLLBATÓ
Festa Major
Plaça de l’Era, 12h

Castellers d'Esparreguera
Castellers de Sabadell
Xicots de Vilafranca

TARRAGONA
Diada del primer diumenge de Festes
Plaça de la Font, 12h

Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Xiquets de Tarragona

VILANOVA I LA GELTRÚ
X Diada Albert Salvany
Plaça de les Cols, 12h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de la Vila de Gràcia
Nens del Vendrell

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.