,
05/08/2016
El món dels castells al territori
Pilar de set carregat
Foto:
elmoncasteller.cat

Encetem l'agost

Dos diades centraran l’interès casteller aquest cap de setmana. Dissabte a Vilafranca amb la diada de Màrtirs Street, que tindrà els Xicots com a protagonistes en solitari. Diumenge a Llorenç del Penedès, una clàssica actuació on els Nens del Vendrell faran l'última apretada per tancar el primer tram de temporada.

La diada de Màrtirs Street no comptarà aquest any amb la presència dels Castellers de Barcelona, tot i ser una diada on els barcelonins actuaven gairebé com a colla local. Els Xicots actuaran, doncs, en solitari. Però això no afecta la seva ambició. Els vermells porten dies treballant per fer una gran diada: descarregar el cinc de vuit i estrenar la torre folrada i el pilar de sis són els seus objectius.

Els Nens actuaran a Llorenç, juntament amb la Jove de Tarragona i la Joves de Valls, amb la inteció de millorar els registres de l’actuació de Santa Anna. Això vol dir repetir el quatre de vuit amb l’agulla i sumar-hi o bé el tres de nou o el cinc de vuit. El pilar de set ha de tancar l’última diada abans d’unes merescudes vacances.

Les altres dues colles que completaran el cartell també apostaran pels castells de nou. Els tarragonins, probablement, ho faran amb el tres i el quatre, per tancar una tripleta més amb un castell de gamma alta de vuit. Els vallencs, segurament, voldran sumar el tres de nou acompanyant-lo amb dos castells de gamma alta de vuit.

Divendres, 5 d’agost de 2016

VILANOVA I LA GELTRÚ
Festa Major de les Neus
Plaça de la Vila, 13:30h

Bordegassos de Vilanova

RODA DE BERÀ
Actuació castellera
Càmping Park Playa Barà, 21h

Minyons de l'Arboç

SANT VICENÇ DE CALDERS (EL VENDRELL)
Festa Major
Plaça Major, 22h

Castellers d'Altafulla
Nens del Vendrell

Dissabte, 6 d’agost de 2016

ANDORRA LA VELLA
Festa Major
Plaça de la Rotonda, 16:45h

Castellers d'Andorra
Castellers de les Roquetes

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Martirs Street
Plaça Vall del Castell, 19h

Xicots de Vilafranca

PLA DE MANLLEU (AIGUAMÚRICA)
Festa Major
Ermita de Sant Miquel, 18h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Diumenge, 7 d’agost de 2016

L’ARBOÇ
Pre-Festa Major
Carrer Major, 12h

Castellers de Castelldefels
Minyons de l'Arboç
Xiquets d’Alcover

CABRERA D’ANOIA
Festa Major de Canaletes
Canaletes, 12h

Vailets de Gelida
Xicots de Vilafranca

LLORENÇ DEL PENEDÈS
Festa Major
Plaça de la Vila, 12:30h

Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Joves Xiquets de Valls
Nens del Vendrell

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.