,
19/08/2016
El món dels castells al territori
Tres de vuit aixecat per sota dels Castellers de Vilafranca
Foto:
Castellers de Vilafranca

Objectiu: castell de nou

Dos diades amb presència vilafranquina centraran els punts d’interès d’aquest cap de setmana. Dissabte, amb els Verds a Gràcia, i diumenge, amb els Xicots a l’Arboç. Totes elles, diades on les colles tindran els castells de nou com a principal objectiu.

Els Castellers de Vilafranca, junt amb els Xiquets de Reus, acompanyaran als Castellers de la Vila de Gràcia per celebrar la seva Festa major. Els vilafranquins, que van sorpendre a la Bisbal amb el tres de vuit aixecat per sota, podrien repetir-lo. També es plantegen fer algun castell amb manilles per seguir la preparació amb els castells de deu. Els graciencs, segurament, buscaran el tres i el quatre de nou, tot i l’inoportuna ensopegada de dissabte passat a Vilafranca. També els de color avellana podrien intentar el tres de nou, acompanyant-lo amb castells de vuit i mig.

Diumenge serà el torn dels Xicots, que en el seu compromís a l’Arboç podrien portar a plaça el tres de nou. La torre i el quatre de vuit l’acompanyarien. En aquesta diada serà interessant veure com tornen els Minyons de Terrassa de les vacances i si són capaços de fer un castell de nou. També s’espera castell de nou de la Joves de Valls per encarar l’última setmana abans de Sant Fèlix. Finalment, la colla local, els Minyons de l’Arboç, té una bona oportunitat per donar un pas més i afegir el quatre de set amb l’agulla al seu repertori.

Divendres, 19 d'agost de 2016

BARCELONA
Vigília de la Festa Major de Gràcia
Plaça de la Vila de Gràcia, 20h

Castellers de la Vila de Gràcia
Colla Jove de Castellers de Sitges

ALBINYANA
Festa Major
Plaça Major, 21:30h

Nens del Vendrell
Nois de la Torre

JUNCOSA DE MONTMELL
Festa Major
Carrer Major, 22h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Dissabte, 20 d'agost de 2016

BARCELONA
Festa Major de Gràcia
Plaça de la Vila de Gràcia, 18h

Castellers de la Vila de Gràcia
Castellers de Vilafranca
Xiquets de Reus

Diumenge, 21 d'agost de 2016

L'ARBOÇ
Prèvia de la Festa Major
Carrer Major, 12h

Colla Joves Xiquets de Valls
Minyons de l'Arboç
Minyons de Terrassa
Xicots de Vilafranca

CASTELLBISBAL
Festa Major
Plaça de l'Església, 18h

Matossers de Molins de Rei
Xicots de Vilafranca

GELIDA
Festa Major
Plaça de la Vila, 18h

Vailets de Gelida

Dimarts, 23 d'agost de 2016

SITGES
Vigilia de Festa Major
Plaça Cap de la Vila, 18h

Colla Jove de Castellers de Sitges

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.