,
03/06/2016
El món dels castells al territori
Torre de nou dels Verds a Tarragona
Foto:
Castellers de Vilafranca

Pujar l’aposta

Desprès d’un mes de maig de rodatge, ha arribat l’hora d’apuntar a objectius més ambiciosos. Així ho volen fer els Castellers de Vilafranca i els Nens del Vendrell en els seus respectius compromisos d’aquest cap de setmana.

Els Verds actuaran dissabte a Sant Quintí de Mediona conjuntament amb els Castellers de Berga. Els vilafranquins volen homenatjar el seu cap de colla de les darreres quatre temporades, Pere Almirall o “Pere de Sant Quinti”, descarregant la primera torre de nou d’enguany, la 75a del seu historial. Els dos castells de nou bàsics acompanyaran la torre emmanillada.

Els Nens celebren el seu 90è aniversari acompanyats dels Castellers de la Vila de Gràcia i els Xiquets de Reus. Els vermells, que han afiançat els castells de vuit en les darreres actuacions, volen donar un pas més sumant el cinc de vuit i el pilar de sis. Les altres dues formacions completaran una actuació amb castells de vuit.

Per tancar, també destaquem l’actuació que es viurà a Sabadell amb la presència dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de Sant Cugat i la colla local. Els vilafranquins hi volen realitzar una bona actuació de castells de vuit. Les altres dues formacions pretenen fer un pas més i ampliar la gamma de castells de vuit. El cinc de vuit podria ser la seva aposta.

Dissabte, 4 de juny de 2016

SANT QUINTÍ DE MEDIONA
Campus Joan Amades
Plaça de l'Església, 18h

Castellers de Berga
Castellers de Vilafranca

SABADELL
Cel·lebració de la Festa i Tradició
Plaça del Mercat, 18h

Castellers de Sabadell
Colla Jove de Castellers de Sitges
Margeners de Guissona

VILA-SECA
III Aniversari del bateig dels Xiquets de Vila-seca
Plaça de l'Estudi, 18:30h

Colla Joves Xiquets de Valls
Minyons de l'Arboç
Xiquets de Vila-seca
Xiquets del Serrallo

LA BISBAL DEL PENEDÈS
Festa del Barri de Baix
Carrer de la Llibertat, 19:30h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

Diumenge, 5 de juny de 2016

SABADELL
XXII Aniversari dels Castellers de Sabadell
Plaça del Mercat, 12h

Castellers de Sabadell
Castellers de Sant Cugat
Xicots de Vilafranca

EL VENDRELL
90è Aniversari dels Nens del Vendrell
Plaça Vella, 12:30h

Castellers de la Vila de Gràcia
Nens del Vendrell
Xiquets de Reus

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.