,
21/07/2016
El món dels castells al territori
Dimarts el Vendrell pot tornar a viure moments d'eufòria
Foto:
ARDET

Santes

Cap de setmana casteller amb actuacions arreu. Destaquem per sobre de tot la diada de Les Santes a Mataró i Santa Anna a El Vendrell.

Diumenge al migdia, Mataró viurà una jornada de primer nivell amb la presència de Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró. Tres colles que han anunciat la intenció de fer-hi gamma extra. Els Verds, que la setmana passada van haver de renunciar al tres de nou amb l’agulla per un problema amb les ambulàncies, volen calcar a la capital del Maresme l’actuació prevista a a Altafulla; torre de nou, tres de nou amb l’agulla, tres de nou i pilar de vuit. Els Minyons actuaran a Les Santes amb la voluntat de repetir el dos de nou que per la seva Festa Major els va quedar en carregat. Finalment els anfitrions tenen intenció de començar la jornada amb els dos castells de nou bàsics i tancar-la amb la torre de nou, que buscaran descarregar per primer cop a Mataró.

Santa Anna de nou

L’altra diada important serà dimarts en el marc de la Festa Major del Vendrell. Els Nens actuaran en solitari a partir de quarts de dues del migdia i tenen l’intenció de fer Santa Anna de nou. Els vendrellencs porten setmanes treballant per descarregar el tres de nou i sumar-hi el cinc, la torre o el quatre de vuit amb l’agulla, per tancar la diada amb un pilar de mèrit. Una diada on tot el Vendrell s’ha de bolcar amb la seva colla.

Dissabte, 23 de juliol del 2016

VILANOVA I LA GELTRÚ
Actuació "La Daurada"
Plaça Trajo de Garbï, 19h

Bordegassos de Vilanova
Minyons de l'Arboç

VALLS
Festa Major de les Vivendes de la Colla Vella
Avinguda de Sant Jaume, 19:30h

Colla Vella dels Xiquets de Valls
Xicots de Vilafranca

Diumenge, 24 de juliol del 2016

PARETS DEL VALLÈS
Festa Major
Plaça de la Vila, 11:30h

Manyacs de Parets
Vailets de Gelida
Vailets de l'Empordà

BEGUES
Festa Major
Passeig de l'Església, 12h

Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Encantats de Begues

MATARÓ
Festa Major de Les Santes
Plaça de Santa Anna, 12h

Capgrossos de Mataró
Castellers de Vilafranca
Minyons de Terrassa

SALT
Festa Major
Plaça Lluis Companys, 12h

Marrecs de Salt
Xerrics d'Olot
Xicots de Vilafranca
Xics de Granollers

SANT VICENÇ DELS HORTS
Festa Major
Plaça de la Vila, 18h

Castellers de Cornellà
Castellers de Sant Vicenç dels Horts
Xicots de Vilafranca

BONASTRE
Festa Major
Plaça Major, 18:30h

Nens del Vendrell

Dimarts, 26 de juliol del 2016

EL VENDRELL
Festa Major de Santa Anna
Plaça Vella, 13:30h

Nens del Vendrell

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.