,
26/08/2016
El món dels castells al territori
Tres de deu dels Castellers de Vilafranca
Foto:
Maria Rosa Ferrer

Traca final

Es tanca l’estiu casteller amb una autèntica marató de grans diades i amb la presència de les millors colles en bona forma.

Catllar i Arboç

Com a aperitiu de luxe de la gran diada de Sant Fèlix de dimarts, el cap de setmana s’obrirà al Catllar i continuarà a l’Arboç. Les dues diades comptaran amb el mateix cartell: Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragopna, diumenge s’hi sumaran els Minyons de l’Arboç.

Els verds aniran al Catllar amb la intenció de fer-hi el tres amb l’agulla, la torre i el quatre de nou per acabar amb el pilar de vuit. Una molt bona sèrie, però que pot no ser suficient per endur-se la millor actuació. Si això passa, l’endemà a l’Arboç poden tenir la revàlida, ja que l’objectiu és portar-hi el tres de deu i repetir-hi el tres amb l’agulla.

La Vella arriba al Catllar amb ganes d’apretar: quatre amb l’agulla i cinc de nou són gairebé segurs. Es parla de que podria donar la sorpresa amb el quatre de nou net; l’assaig decidirà. Repetir el quatre amb el pilar l’endemà a l’Arboç seria tot un èxit.

Els de Tarragona tenen al Catllar la seva segona casa. Els liles hi volen repetir l’actuació de Sant Magí i sumar-hi el tres de nou amb l’agulla. El seu cap de colla, Aleix Bordas, ja va anunciar per Sant Magí que els agradaria mantenir el nivell l’endemà a l’Arboç. Hi podrien portar novament el cinc de nou.

Els Minyons de l’Arboç actuaran a plaça pròpia amb la intenció de fer els dos castells bàsics de set i el cinc de set. No descarten enfrontar-se novament al quatre amb l’agulla.

El pare dels castells

Dimarts arribarà Sant Fèlix, que enguany comptarà amb el cartell “tradicional”. Els Castellers de Vilafranca ja fa dies que han anunciat els seus objectius: tres i quatre de deu, torre sense folre i pilar de vuit. D’aconseguir-se, novament seria la millor diada de la història.

La Colla Vella arriba en molt bona forma i en disposició de plantar cara als verds. Quatre amb el pilar, tres de deu i quatre de nou net poden ser la seva aposta, tot i que en els últims assaigs ha anat agafant força el quatre de deu. El pilar de vuit clouria l’actuació.

Els Minyons no arriben amb tant bones vibracions com l’any passat, però van prometre treballar fort per dur a Vilafranca el tres de deu. La torre i el cinc de nou serien les dues apostes més segures i, si tot va bé, podrien atrevir-se amb l’espadat de vuit.

L’altra colla vallenca, la Joves, és la que arriba amb més interrogants. Lesions d’última hora els ha fet haver de canviar alineacions, però tots tenim al cap el “no estamos muertos…”. Els diables vermells són una colla capaç del millor i del pitjor. Torre de nou, cinc de nou i quatre de nou net són les seves apostes guanyadores, tot hi que també han treballat el tres de deu.

El dia dels Xicots

En la diada de vigília vilafranquina arribarà el dia D dels Xicots, amb el seu assalt al tres de nou. Els vermells arriben amb uns números espectaculars, 17 tresos i 3 torres de vuit, que són garantia de que tenen l’èxit a tocar. La diada la començaran amb una nova torre, per encarar el repte de la jornada en la segona ronda. Si tot els anés rodat, el cinc de vuit i el pilar de sis clourien l’actuació.

Dissabte, 27 d'agost de 2016

EL CATLLAR
Festa Major
Plaça de la Vila, 18h

Castellers de Vilafranca
Colla Joves Xiquets de Tarragona
Colla Vella dels Xiquets de Valls

SITGES
Festa Major de Sant Bartomeu
Plaça de l’Ajuntament, 18:30h

Castellers de Sabadell
Colla Jove de Castellers de Sitges
Minyons de Terrassa

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
16è aniversari del local Cal Noi-Noi
Plaça Milà i Fontanals, 18:30h

Castellers de Mallorca
Colla Castellera La Bisbal del Penedès
Xicots de Vilafranca

L'ARBOÇ
Vigília de Festa Major
Carrer Major, 13h

Minyons de l'Arboç
Xiquets del Serrallo

Diumenge, 28 d'agost de 2016

IGUALADA
Festa Major
Plaça de l’Ajuntament, 12h

Colla Joves Xiquets de Valls
Moixiganguers d'Igualada
Nens del Vendrell

MANRESA
Festa Major
Plana de l’Om, 12h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Terrassa
Tirallongues de Manresa

L'ARBOÇ
Festa Major
Carrer Major, 13h

Castellers de Vilafranca
Colla Joves Xiquets de Tarragona
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Minyons de l’Arboç

Dilluns, 29 d'agost de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada de vigília
Plaça de la Vila, 14:30h

Castellers de Vilafranca
Xicots de Vilafranca

Dimarts, 30 d'agost de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada de Sant Fèlix
Plaça de la Vila, 12:30h

Castellers de Vilafranca
Colla Joves Xiquets de Valls
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Minyons de Terrassa

Dimecres, 31 d'agost de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Diada de Sant Ramon
Plaça de la Vila, 15h

Castellers de Vilafranca
Xicots de Vilafranca

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.