,
29/07/2016
El món dels castells al territori
Torre de nou dels Castellers de Vilafranca a Vilanova
Foto:
Castellers de Vilafranca

#Vilanovade10

Aquest dissabte es preveu que Vilanova visqui una extraordinaria diada castellera amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Bordegassos de Vilanova. Els de Vilafranca porten mesos treballant per portar-hi el tres de deu, construcció que només han realitzat a Vilafranca i Tarragona.

Els vilafranquins arriben a Vilanova amb els deures fets, quatre torres de nou, tres pilars de vuit (un carregat) i un tres de nou amb l’agulla. Els verds sortiran de torre de nou amb l’intenció de deixar per la segona ronda el gran objectiu, el tres de deu, per tancar l’actuació repetint el tres de nou amb l’agulla i el pilar de vuit. Un programa sens dubte molt ambiciós.

La Jove de Tarragona es podria sumar a la festa, i vol sumar als seus castells de nou bàsics, el nou de vuit. També estan treballant fort el pilar de vuit, que si són gent podria cloure l’actuació.

Finalment els Bordegassos tenen com a objectiu el quatre de vuit que, enguany han pogut carregar, però, encara no l’han completat. A més els groc terrós volen descarregar la tercera torre de set i per tancar amb un castell de set i mig.

Sitges de vuit

També dissabte, l’altre població costera del Garraf viurà una diada amb presència de forces colles locals; Castellers de les Roquetes, Minyons de l’Arboç, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Jove de Castellers de Sitges.

El gran alicient d’aquesta diada és el més que probable intent de quatre de vuit per part de la colla local, que no proven des de finals del 2012.

Dissabte, 30 de juliol de 2016

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Fira del bestiar "El Firal”
Plaça dels Porcs, 10h

Xicots de Vilafranca

VILANOVA I LA GELTRÚ
Festa Major
Plaça de la Vila, 18h

Bordegassos de Vilanova
Castellers de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Tarragona

LLAGOSTERA
Festa del Batre
Parc de l’Estació, 19h

Castellers de les Gavarres
Castellers de Terrassa
Vailets de Gelida

SITGES
Diada de Juliol
Plaça Cap de la Vila, 19h

Castellers de les Roquetes
Colla Jove de Castellers de Sitges
Colla Joves Xiquets de Valls
Minyons de l'Arboç

ALBINYANA
Exhibició castellera Nit de Castells
La Papiola, 20:30h

Colla Castellera La Bisbal del Penedès

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog pretén acostar les diades de les colles del nostre territori a tots aquells, aficionats o no, que de tant en tant els agrada assistir a una diada castellera. Cada setmana intentarem enumerar les actuacions i les previsions de les colles del Gran Penedès, destacant les diades imprescindibles del calendari casteller.

11/11/2016
Aquesta setmana només actua una agrupació del nostre territori, els Bordegassos de Vilanova, que diumenge actuaran a la diada dels Castellers de Sant Cugat.
04/11/2016
Aquesta setmana destaquem la 45a Diada de la Colla dels Bordegassos de Vilanova, que estaran acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç.
28/10/2016
Aquesta setmana acaba la temporada per les colles de Vilafranca i cada una ho fa amb una diada a la plaça de la Vila.
21/10/2016
Comencem a tancar la temporada castellera, Dissabte hi ha una bona pila d’actuacions amb presència de colles del nostre territori. Diumenge, tots els ulls estaran posat a Valls amb la diada de Santa Úrsula.
14/10/2016
Aquest cap de setmana tot l’interés estarà posat a la diada de santa Teresa a el Vendrell.
07/10/2016
Després de l’intens cap de setmana de concurs tenim una jornada gairebé de descans. Només Xicots de Vilafranca, a Manresa, i Minyons de l’Arboç, a casa, actuaran aquest cap de setmana.
30/09/2016
Finalment arribem a un dels moments més esperats de la temporada, el concurs. Tant dissabte com diumenge se celebraran a Tarragona dues jornades de concurs.