Micro Troupe

Foto: 

Surtdecasa
Micro Troupe

Micro Troupe: “Cal apropar l'hàbit teatral als més menuts i a més pobles"

La companyia penedesenca participa aquest cap de setmana al TOT Festival de Titelles Barcelona
Ariadna Caballero
,
28/05/2014
Família

Fa quasi 14 anys l'Elena Mesa i el Joan Gispert van engegar una nova aventura sota el nom dels Micro Troupe, i en fa tres que la companyia es va establir al Penedès, a Sant Pere de Riudebitlles. Al teatre de proximitat i als pallassos hi han sumat la manipulació d'objectes i titelles en uns espectacles acompanyats, sempre, per la música en directe. Aprofitant que aquest cap de setmana seran al TOT Festival de Barcelona, els hem volgut conèixer una mica més.

- Pallassos, clowns, titellaires, educadors,...?

- Actor i actriu titellaires. Educadors no ens en sentim. Creiem que l’educació recau principalment en les mares, pares i tutors i, posteriorment, als i les professionals de l’ensenyament. Nosaltres, senzillament, intentem transmetre uns valors intrínsecs als nostres espectacles mitjançant els guions i la forma de representar-los.

- L'any 2000 naixia Micro Troupe, com va començar aquesta aventura?

- Nosaltres provenim d’experiències teatrals diverses amb altres companyies, moltes d’elles d’espectacles infantils i pallassos, i després de donar-hi... no massa voltes, vam començar a fer el pallasso, mai més ben dit!

- Aquest cap de setmana sereu al TOT Festival de Titelles de Barcelona amb Les històries del Sr. Borra. Què significa poder-hi portar un dels vostres espectacles?

- Sempre és molt agradable estar en festivals i mostres. Allí tens contacte amb altres professionals del sector i sempre enriqueix. Aquesta serà la segona vegada que participem al TOT Festival de Barcelona (Teatre d’Objectes i Titelles), i volem destacar que el Sr. Borra és la imatge del cartell oficial del festival i està molt content!

- Ens feu cinc cèntims de qui és aquest senyor?

- El Sr. Borra treballa netejant sabates en un circ, i quan es troba un gran sabatot comença a deixar anar la seva imaginació. El Sr. Borra és un petit titella amb una gran mirada que ens descobreix la tendresa que s’amaga dins els petits detalls.

- A part de les titelles, sou una companyia molt polivalent. En quines altres vessants artístiques us podem veure?

- Bàsicament amb titelles i pallassos, però ens agrada destacar que Micro Troupe va fer una incursió al teatre de text amb l’obra Silenci 39.1 que tracta sobre la recuperació de la memòria històrica. És un espectacle destinat a batxillers i, malgrat no ser una producció infantil, en tenim un record molt agradable.

- Algun dels espectacles que heu fet al llarg d'aquests 14 anys us ha marcat especialment?

- Bon profit, Miquel. És un espectacle que, després de 10 anys, encara fem i esperem poder-lo fer durant molts i molts anys. És un espectacle de titelles amb tres històries que està basat en la poesia i la persona del poeta Miquel Martí i Pol.

- Quina rebuda heu tingut al Penedès? Us hi podem veure sovint?

- La companyia farà només tres anys que viu al Penedès, però estem molt contents del que ens hem mogut per la comarca: Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca, Sant Sadurní, Sant Quintí, Mediona, El Pla, etc. Properament ens podreu veure a Pacs del Penedès el 26 d’abril i a les festes del barri del Camí de Baix a Sant Pere de Riudebitlles el dia 5 de juliol.

- Creieu que al Penedès hi ha una bona programació per a públic familiar i infantil?

- Hi ha una sòlida programació per a públic familiar al teatre de Cal Bolet a Vilafranca, on treballen conjuntament amb la gent de Xarxa Vilafranca. Pensem que es podria establir un circuit que pogués fer arribar espectacles a molts més pobles, apropant l’hàbit teatral a la gent més menuda. Com a titellaires, sempre reclamem més programació d’aquest gènere teatral, que molts cops creiem que està oblidat.

- És possible avui dia dedicar-se professionalment a les arts escèniques per a públic infantil o familiar?

- Sempre ha costat una mica viure de les arts escèniques, i avui tot costa una mica més. Pensem que les companyies que ens dediquem al públic infantil o familiar ho tenim una mica més difícil, doncs no hi ha una cultura d’anar a veure un espectacle determinat sinó simplement la d’entretenir els infants.

 

Les històries del Sr.Borra, amb la companyia Micro Troupe al TOT Festival de Barcelona (Teatre d’Objectes i Titelles)

Dissabte 22 i diumenge 23, a les 14h30, al Poble Espanyol de Barcelona (zona del monestir romànic de Sant Miquel).

A

També et pot interessar