Gemma Urgell
,
13/07/2015
Família

Titelles que fan del Mitjó la mostra més divertida i propera

Sant Pere de Riudebitlles acull la 4a edició de la Mostra de Titelles, del 17 al 19 de juliol

Foto: 

CEDIDA
Sant Pere de Riudebitlles s'omple de titelles durant tres dies
Un dels millors titellaires del món, Jordi Bertran, i els Farrés Brothers, són els cap de cartell del Mitjó, la Mostra de Titelles de Riudebitlles; una trobada de titellaires organitzada per un grup d’artistes i somniadors de Sant Pere de Riudebitlles que volen difondre la màgia, la poesia i la llibertat que desprenen els titelles i que fan que aquest poble de l’Alt Penedès s’ompli d’espectacles per petits i grans. Com expliquen els propis organitzadors, és “una petita petita gran mostra de titelles i multidiscipliar, de caràcter local i familiar, acollidora, popular, irreverent, alegre i transgressora, que aposta per la gratuïtat”.

El Mitjó va nèixer fa quatre anys de la mà de dues companyies de titellaires de Sant Pere de Riudebitlles i, al llarg d’aquest temps, s’hi han anat sumant altres artistes locals. Laia Monteagudo és una de les organitzadores i destaca que en les darreres tres edicions el Mitjó ha crescut en nombre d’espectadors, en qualitat i en quantitat d’espectacles; tot i això, “l’esperit de la Mostra és ser petita, propera, popular i exigent amb la qualitat, divertida i amb propostes arriscades”.

Si feu un cop d’ull al programa veureu que transpira tot això que comenta Monteagudo, Per una banda, Jordi Bertran, reconegut com un dels grans especialistes de la manipulació de titelles a nivell internacional que portarà a Sant Pere l’espectacle "Strada" on habita l’essència de grans mestres com: Chaplin, Tatí o Fellini, una combinació de la tendresa de les marionetes i el fet llibertari del pallasso. També actuaran els Farrés Brothers, un dels nous referents catalans, amb l’espectacle “Tripula” on, dins d’un globus aeroestàtic convidaran als assistents a viatjar per l’espai fregant els límits de la realitat per anar a llocs insospitats. També hi haurà el Centre de Titelles de Lleida que porten anys investigant i creant grans espectacles i portaran una versió del conte de Gúlliver; entre d’altres. En cada edició del Mitjó es combinen els titelles amb un altre art. En aquesta edició serà el circ i la programació també compta amb espectacles de companyies reconegudes, així com d’alumnes de l’escola de circ Charlie Rivel de Nou Barris.

Titelles per a petits i grans

El Mitjó també reivindica que els titelles i el circ no són només per a infants i per això compta amb La Mitja, espectacles pensats per a públic adult i que es programen cap al vespre i la nit. Alguna de les propostes de La Mitja és Zero en conducta, una jove companyia que combina la dansa, els objectes i el teatre físic o el Cabaret Passió de Trastero de Las Artes & Chez La Pouppe que combina titelles i teatre, tango i pinups.

En les primeres edicions els espectacles tenien lloc en patis privats del veïns del poble, així com en places, en el palau dels Marquesos de Lió, teatre de la parròquia… En aquesta quarta edició s’ha creat un espai central, un centre neuràlgic al bell mig del poble, concretament al Camp dels Arbres, amb zona de pic-nic, chill-out, haimes, foodtrucks, cervesa artesana, bar i escenari. “Un espai on poder descansar i compartir”, apunta Monteagudo.

Sant Pere de Riudebitlles, poble de cultura activa

Laia Monteagudo, que tot i viure a França, té vincles a Sant Pere de Riudebitlles, destaca que “cada cop hi ha més artistes a Sant Pere, hi ha una activitat artística contínua com la Biennal d’Art, vàries salies d’exposicions, col·lectius d’artistes, cantautors, etc". De fet, una de les gràcies del Mitjó és la seva mida, una mostra de titelles de nivell, propera i familiar, relaxada i acollidora, que mimetitza perfectament amb aquest poble de l’Alt Penedès.         

Més informació: 

Pots consultar la nostra agenda o a la web del Mitjó

També et pot interessar