Jump to navigation
Tots els migdies, de dilluns a dissabte, El Novell de Can Cusí ofereix un menú molt variat que permet escollir entre sis primers i sis segons, a més de les postres, el pa, la primera beguda i el cafè inclòs. A banda del preu força moderat per la qualitat del que ofereix (13 euros), la prova definitiva de la seva qualitat és que els migdies pràcticament sempre està ple. És un restaurant relativament petit i val la pena reservar taula amb antelació. En canvi, al vespre trobar taula és més senzill. No hi ha menú, però les opcions de la carta són també força moderades de preu. Un dissabte a la nit, dos primers plats, dos segons, dues postres, una ampolla de vi i cafè poden sortir per 55 euros sense estar-se'n absolutament de res.
El menú de migdia varia cada setmana. La seva cuina de mercat és un reflex de la temporada en què ens trobem. La setmana que el vam visitar de primer oferien amanida de l'hort, amanida especial, macarrons a la carbonara, rissoto de bolets, bròquil de la Remei gratinat i patates guisades. De segons, tenien peix del dia (tret dels dilluns), salmó amb salsa de gerds, fricandó de panga, hamburguesa de 150 grams amb ceba i formatge, llibrets de llom arrebossats i pollastre a la cervesa. Propostes per a tots els gustos i equilibrades. Les postres són casolanes i val molt la pena animar-se a tastar alguns dels pastissos.
Si anem a la carta, veurem que no és exageradament extensa, tot i que sí que és variada. I cartes reduïdes són un dels primers passos per garantir alta qualitat i bons plats. Per començar ofereixen plats com el carpaccio de vedella amb encenalls de foie, pernil ibèric amb pa amb tomàquet, una gran diversitat de croquetes casolanes, remenats, musaka, pop a la gallega, provolone, cargols a la llauna, gambes “al ajillo”... Recomanem especialment les favetes saltades amb alls tendres i gambes. També ofereixen quatre amanides molt diferents entre si.
Tot seguit, els amants del peix poden seguir amb el cruixent de salmó amb verdures; una broqueta de salmó i gambes; i tres propostes amb el bacallà com a protagonista: a la llauna, gratinat amb alls tendres o al roquefort. Però els carnívors també tenen propostes que valen molt la pena. És el cas dels infal·libles confits d'ànec (al Porto o a la taronja); el magret d'ànec; entrecot de vedella (a la planxa, al pebre o al roquefort); i les mateixes versions de filet de vedella, a més de l'opció d'acompanyar-lo amb foie. A tall d'exemple, el confit d'ànec val 12 euros.
Un dels aspectes a destacar d'aquest restaurant també és la seva bodega. A la carta de vins hi tenen 14 vins (3 blancs, 2 rosats i 9 negres) i 2 caves diferents, als quals se n'afegeixen uns quants més a la pissarra, que varien cada cert temps. Sempre hi ha opcions de la terra (en aquest cas DO Penedès), però també hi ha altres vins catalans i espanyols. El més destacable és que en tots els casos són propostes no prohibitives pel que fa al preu. El vi més car val 12,90 euros. Gamma mitjana però molt ben seleccionada que sempre té una raó de ser. No són dels restaurants que van a fer diners amb el vi, sinó que valoren els vins com un complement més que arrodoneix la seva proposta gastronòmica.
El menjar és molt bo, però el que fa encara més especial aquest restaurant són els detalls. Des de la familiaritat (ben entesa) amb què et tracten fins a les estovalles de rova (fetes de mocadors de farcells) o que canviïn els coberts amb el canvi de plats. Detalls que marquen diferència.
“EL NOVELL DE CAN CUSÍ”Carrer Santa Madrona 41, Vilanova i la GeltrúTelèfon: 93 816 55 48elnovell@gmail.comDe dilluns a dissabte, de 13:00 a 16:00hDivendres i dissabte, de 20:30 a 23:00h