Twinkle Brothers

Foto: 

Cedida
L'organització del Nowa Reggae a Vilanova i la Geltrú

Nowa Reggae 2019, més foc que mai

El festival de reggae internacional a Vilanova i la Geltrú que durarà tres dies, oferirà una jornada gratuïta de cloenda durant la revetlla de Sant Joan
Marta Rius
,
17/06/2019
Música
Les nits del 21, 22 i 23 de juny el Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú acollirà la 14ena edició del Nowa Reggae. Enguany, el festival Nowa Reggae s’allarga una tercera nit, coincidint amb la Revetlla de Sant Joan, amb programació gratuïta. Els abonaments es poden comprar online o a taquilla, i es poden reservar parcel·les de càmping per pernoctar. N'hem parlat amb Martí Cuxart, responsable de comunicació del festival.
"Sense l'exèrcit de persones voluntàries el festival no es podria celebrar"

- Quina salut té el reggae als Països Catalans?
El reggae gaudeix de molt bona salut a Catalunya. Tenim molts artistes i bandes consolidades, segells discogràfics; cada vegada hi ha més soundsystems, col·lectius que decideixen construir-se els seus equips de so, festivals i esdeveniments del gènere… El reggae, cada cop més, s’introdueix dins de la cultura popular i festes majors.

- Per què l’edició d’enguany té ‘més foc que mai’?
L’edició d’enguany té ‘més foc que mai’ perquè afegim un dia més. La nit de la Revetlla de Sant Joan, el Nowa Reggae amplia la seva programació i l’ofereix totalment gratuïta amb portes obertes a tothom que vulgui venir a celebrar la nit del foc a ritme de reggae.

  • imatge de control 1per1

- Quines són les grans propostes musicals del cartell?
Al certamen ens esforcem sempre per oferir una programació variada d’estils. Aquest any tindrem fins a cinc artistes o formacions jamaicanes. Twinkle Brothers, tot un referent pel que fa al ‘roots’ més clàssic; Linval Thompson, una llegenda de finals dels ‘70; la joventut de Jah9&The Dub Treatment; i des d’Itàlia, tindrem a Mellow Mood. Pels amants del sons més clàssics, l'ska i el rocksteady, tindrem el duet de Roy Panton&Ivonne Harrison acompanyats de Kinky Coo Coo’s. A més de l’escenari principal destaquem que tindrem dos escenaris més amb dos Sound System, Kusasy i Rise Up. La programació és plena de talent internacional i també nacional i local: per cloure, diumenge tindrem als lleidatans, Koers; la formació vilanovina Zebrass; des de Reus, Primatical Sound; i Black up Sound, de Barcelona.

Twinkle Brothers serà un dels caps de cartell del festival | Foto: Twinkle Brothers

- Busqueu l’equilibri de gènere quan elaboreu el cartell o és difícil en el món del reggae?
Sí, mirem molt de trobar equilibri en la perspectiva de gènere. La veritat és que no és fàcil però el Nowa, en aquest aspecte, se’n surt prou bé i el cartell ho mostra, de nou, aquest any.

- Com gestioneu el certamen des del voluntariat de l’entitat?
Durant l’any, l’equip del Nowa Reggae el conformen unes 15 persones, organitzades en comissions en diferents àrees que es reuneixen periòdicament. És al llarg del festival que se’ns afegeix un autèntic exèrcit de persones voluntàries que ens donen un cop de mà en el muntatge i desmuntatge, barres, entrades… Sense elles no es podria celebrar.

- La programació de la tercera nit gratuïta coincidint amb la Revetlla de Sant Joan és una excepció?
És una prova pilot, de fet. És fruit d’una coincidència en el calendari i ens servirà per mesurar la resposta del nostre públic; alhora, segurament que molta gent vindrà al festival per primera vegada, mai se sap!
 

Més informació: 

A

També et pot interessar