Entorn
,
2017
Del 13 al 16 de juliol
Vall Fosca
La Torre de Capdella

II Festival de Senderisme Vall Fosca

El II Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus és una oportunitat per descobrir els paisatges de la Vall Fosca a partir de caminades amb guies-interpretadors locals, àpats amb productes de la zona i altres propostes que faran del festival una experiència diferent, amb activitats per tota la família en plena natura.

Les rutes guiades del festival Vall Fosca Pirineus són perfectes per conèixer una pila de curiositats del territori: plantes d’alta muntanya, terrenys volcànics, vies de tren a més de 2.000 metres, valls glacials, cabanes de pastor... també un sopar amb productes pallaresos sota les estrelles, prop de l'estany Gento.
Les rutes estan pensades per diversos nivells aptes per tota la família, alhora que també es podrà acompanyar als corredors de la 8a Milla Vertical Cabanera el dissabte.

Programa: 

DIJOUS, 13 DE JULIOL

18.30 h Sopar sota les estrelles i caminada nocturna
Pujada amb el telefèric de la Vall Fosca fins a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Estany Gento, caminada fins a l’hora de sopar amb productes de proximitat, observació de les estrelles i baixada guiada a peu pel camí de Pigolo.

DIVENDRES, 14 DE JULIOL

09.00 h Descobrim la natura dels estanys de la Vall Fosca
Pujarem amb el telefèric de la Vall Fosca fins a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Estany Gento, i farem una excursió per veure els estanys de Tort, Colomina, Mar i Frescau, tot descobrint els detalls de les plantes que ens envolten.

10.00 h Les pedres parlen, per la via verda del carrilet
Pujada a les 9 h amb el telefèric de la Vall Fosca fins a Estany Gento, on s’agafarà el camí del Carrilet amb un guia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La baixada es farà preferentment a peu per la canal de Pigolo.

18.00 h El Coll d’Oli, vestigis d’un antic volcà
Sortida des del poble d’Aguiró, on agafarem el camí per arribar a coll d’Oli, que passa per la capella de la Mare de Déu del Coll i on descobrirem un terreny volcànic. En acabar s’oferirà un tast amb productes locals.

DISSABTE, 15 DE JULIOL

07.00 h Caminada de la Vertical Cabanera
OPCIÓ A. Amb el telefèric. Pujada amb telefèric a les 7 h de Sallente fins a Estany Gento, on s’iniciarà un itinerari guiat pel Carrilet amb arribada a la cambra d’aigües i cabana del Pastor.
OPCIÓ B. Per la canal de Pigolo. Pujada a les 7 h pel camí de la canal de Pigolo fins a Estany Gento, on s’iniciarà un itinerari guiat pel Carrilet amb arribada a la cambra d’aigües i cabana del Pastor.
OPCIÓ C. Pujada per l’itinerari de la cursa. Posa’t a prova i fes un tram del recorregut de la Vertical Cabanera fins a la cabana del Pastor. Sortida des de Capdella. Fins a les 8 h estarà obert el recorregut dels corredors, pels qui us animeu a fer el repte.

A la cabana del pastor s’oferirà esmorzar popular pels participants (ous ferrats i cansalada) i s’animarà als corredors de la Vertical Cabanera (puntuable pel Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical), que passaran per aquest punt a partir de les 9.20 h.
A les 10:00 h baixada a peu per la canal de Pigolo.

12.30 h dinar popular al pla de tuberia-Sallente
14.00 h Lliurament de premis de la Vertical Cabanera i fi de festa al Pla de Tuberia amb músics locals

DIUMENGE, 16 DE JULIOL

09.00 h La Vall de Riqüerna, una vall glacial
Sortida des del mirador de Capdella per enfilar el camí fins al pontet de Rus, tram que forma part de Camins Vius del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i enllaça amb el GR-11-20.
En acabar s’oferirà un tast amb productes locals.

10.00 h Descobrim el camí de l’aigua
Sortida des de la Central de Capdella per agafar el camí del Canal xic cap a Capdella, i tornada pel camí del Forat de la guineu a la Central de Capdella, on es farà la visita lliure del Museu Hidroelèctric de Capdella. En acabar s’oferirà un tast amb productes locals.

Podeu descarregar el programa complert  aquí

Preu: 

Sopar sota les estrelles i caminada nocturna
Preu: 35 €

Descobrim la natura dels estanys de la Vall Fosca
Preu: 12 € (adults) 8 € (menors de 12 anys)

Les pedres parlen, per la via verda del carrilet
Preu: 6 € (adults) 5 € (menors de 12 anys)

El Coll d’Oli, vestigis d’un antic volcà
Preu: 8 € (gratuït pels menors de 12 anys)

La Vall de Riqüerna, una Vall Glacial
Preu: 10 € (gratuït fins a 12 anys)

Descobrim el camí de l’aigua
Preu: 10 € (gratuït fins a 12 anys)

Llistat complert de preus aquí

Inscripcions: 

En el següent enllaç

Organitza: 

Ajuntament de La Torre de Capdella, CEPS

Col·labora: 

Viu el Jussà, Al teu gust, Consell Comarcal del Pallars Jussà, IDAPA, Diputació de Lleida, PNAESM, FEEC

Més informació: 

Lloc web de la Vall Fosca

  • imatge de control 1per1