Entorn
,
2018
Dies 9 i 10 de juny
Diversos espais
Àreu

Festival de Senderisme Àreu - Pica d'Estats

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

El petit poble d’Àreu, a la capçalera de la vall Ferrera, és el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment. El cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats, és el magnífic teló de fons de les rutes a peu, totes dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Es tracta del festival més local dels que s’organitzen. Una de les rutes guiades permet conèixer el ric patrimoni cultural d’Àreu: una antiga vila closa en forma de castell, una serradora i l’únic molí fariner en funcionament a Catalunya.
Aquest festival se celebra en el marc de la Milla Vertical d’Àreu, una cursa de muntanya molt coneguda que s’inicia just quan comença a pondre’s el sol, el dissabte 9 de juny, i que planteja el repte d’arribar al cim del Monteixo (a 2.905 metres) abans que s’esvaeixi la llum del dia.

Programa: 

Dissabte 9 de juny
Fira d'artesania i material de muntanya de segona mà al camp de futbol del poble d'Àreu.
10:30h es farà una sortida guiada amb guies del parc natural de l'alt Pirineu a les bordes de Costuix, on podreu gaudir d'unes vistes espectaculars al Monteixo així com a la Pica d'Estats, cim més alt de Catalunya. El preu de la sortida serà de 5€.
14 a 15h, podreu gaudir de la bona cuina d'Àreu i la Vallferrera amb una gran oferta gastronòmica típica de la zona en els diferents establiments de la vall.
16h Taller de Falles a càrrec de l'Associació de Fallaires d'Alins, on petits i grans podreu veure i fer la vostra pròpia falla.
16h Xerrada de nutrició energètica per esportistes a càrrec de Roser Gou Portillo.
17h Sortida guiada pel recorregut de la Milla Vertical d'Àreu amb guies del parc natural de l'Alt Pirineu per a gaudir de la pujada dels corredors i poder-los animar.
18h Sortida de la V edició de la Milla Vertical d'Àreu. 
20h Sopar per a corredors i acompanyants al camp de futbol d'Àreu.

Diumenge 10 de juny
Durant el matí 
Volta de descoberta al poble d'Àreu, que us durà a conèixer els llocs més emblemàtics del poble. El castell, el museu de la serradora i l'antiga ferreria. Activitat gratuïta i per a tothom, petits i grans.
11:30 h Xocolatada popular i l'entrega de premis de la V edició de la Milla Vertical d'Àreu. 

Organitza: 

EMD d'Àreu

Col·labora: 

Ajuntament d'Alins, IDAPA, Diputació de Lleida i el Parc Natural de l'Alt Pirineu

Més informació: 

  • imatge de control 1per1