Entorn
,
2019
Dies 5 i 6 d'octubre
Avet del Pla de la Selva i el clop de Bernat
Àreu i Llavorsí

2n Cicle d'Arbres Monumentals

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Potser estàs buscant:

Et proposem:

Aquest cicle vol reivindicar diversos arbres monumentals com a patrimoni del Pallars Sobirà mitjançant una visita guiada, una ponència, una actuació artística de música i dansa, i finalment, una degustació de productes locals en cadascun dels arbres. 

Programa: 

Dissabte 6 d'octubre
10:30h | L'Avet del Pla de la Selva | Excursió guiada de 55 minuts seguint bona estona el riu Noguera de la Vall Farrera i després endinsant-nos per un bosc d’avets i pins fins arribar a l’Avet de 33 metres d’alçada. Al peu de l’arbre hi trobem la Font de l’Avet, amb una poesia d’Anton Sala. El guiatge serà a càrrec del Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Ens acompanyarà la cantant i compositora Rusó Sala amb la seva guitarra. La ponència anirà a càrrec de Jaume Marlés , doctor en ciències, geògraf i naturalista. Finalizarem l’acte amb una degustació de licor de pinyes d’avet de l’agrobotiga El Rebost de Castellbó i un tast de galetes artesanes de La Pallaresa de Sort. Sortida des de l'aparcament de la Farga. La darrera població indicada és Àreu. 

Diumenge 7 d'octubre
10:30h | El Clop de Bernat | Excursió guiada d’una hora pel bosc de la Colomina fins a la pista que mena a l’ermita de Biuse ens conduirà fins el nostre arbre. Pel camí descobrirem bells paratges que no ens deixaran indiferents. Allà, la cantant i compositora Carola Ortiz, acompanyada del seu clarinet i del moviment de l’Anna Rubio realitzaran una intervenció única per a l’ocasió. El guiatge serà a càrrec de Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La ponència anirà a càrrec de Josep Manyà, artista, professor d’art i del Posgrau de Natura i Espiritualitat, que ens parlarà de les connexions entre arbre i espiritualitat. Finalitzarem l’acte amb una degustació de productes artesans de Ca d’Antema i les infusions de Herbes de l’Alt Pirineu, cultivades i produïdes a la Vall Farrera. Sortida des de l'aparcament de la Colomina.

Preu: 

Cicle: 17€ (amb samarreta) | 10€ (sense samarreta)
Un dels arbres: 5€

Inscripcions: 

A través d'aquest enllaç

Organitza: 

Associació Gençana

Col·labora: 

Parc Natural de l'Alt Pirineu

Més informació: 

  • imatge de control 1per1